Hašišo prekeiviai prarado ir turtus, ir laisvę

Kriminalistams ir teismui prireikė beveik ketverių metų išnarplioti

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-06-09 11:06, atnaujinta 2018-02-13 01:27

Nusikalstamos grupuotės vadeiva 45 metų Svajūnas Bukauskas už grotų turėtų praleisti 19 metų. Devyniems jo parankiniams skirtos 9–14 metų laisvės atėmimo bausmės.

Vienas teisiamasis išteisintas, o trims skirtos tik piniginės bausmės, mat jų parodymai padėjo išaiškinti grupuotės veiklą ir surinkti pakankamai įrodymų teisme.

Teismas konfiskavo pas įtariamuosius rastus grynuosius pinigus, taip pat 8 automobilius. Tarp jų – tris visureigius BMW X5.

Iki 2010-ųjų rudens gyvavusios hašišo prekeivių grupuotės veikla priminė gerai sustyguotos bendrovės darbą, o nusikalstamos grupuotės lyderiai mėgavosi prabanga.

Ispanija–Lietuva–Rusija – tokiu maršrutu lengvuosiuose automobiliuose įrengtose slėptuvėse keliaudavo hašišas. Išaiškinti šią schemą prireikė pusės metų.

Operacijos metu buvo paima apie 300 kilogramų kvaišalų, kurių vertė didmeninėje rinkoje siekia 600 tūkst. eurų (2 mln. litų). Prekiaujant mažomis dozėmis tokio kiekio kvaišalų kaina padidėtų dukart.

Vien nusikalstamos grupuotės vadeivos S.Bukausko turtas vertinamas keliais milijonais litų – pareigūnus pribloškė jo namo prabanga ir kieme išrikiuotų automobilių kolekcija.

Pirmąjį smūgį nusikalstama grupuotė patyrė 2010-ųjų gegužę, kai Lietuvos ir Lenkijos pasienyje buvo sulaikytas 32 metų kaunietis G.T. Jo automobilyje „Rover 75“ pareigūnai aptiko 80 kilogramų hašišo. Visus paketus pavyko iškrapštyti tik gelbėtojams, kurie supjaustė mašiną.

Rugpjūčio mėnesį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje įkliuvo kitas tos pačios grupuotės narys – 34 metų kaunietis D.J., kuris mėgino išvežti 100 kilogramų hašišo.

Pareigūnams vėl prireikė gelbėtojų pagalbos, nes kai kuriuos paketus pavyko ištraukti tik nupjovus dalį „Nissan Primera“ kėbulo.

Surinkę daugiau įrodymų pareigūnai Kaune, Jonavoje ir Lazdijuose sulaikė dar 12 įtariamųjų. Tarp jų buvo ir moterų. Kvaišalų gabentojai jas pasiimdavo į kelionę tik tam, kad pareigūnams nekiltų įtarimų.

Visi grupuotės nariai buvo pasiskirstę pareigomis ir paklusdavo vyresnybės nurodymams. S.Bukauskas kvaišalų niekada neveždavo, tačiau skrisdavo į Ispaniją ir Rusiją tartis su tiekėjais bei užsakovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.