Įklimpęs Vytauto Šustausko sūnus mėgina gelbėti bičiulius

Kauno apygardos teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje labai dideliu

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 9, 2014, 5:07 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:05 AM

Vyriškis liko ištikimas šeimos tardicijoms – teisme pasirodė apžėlęs vešlia barzda ir laikė popieriaus lapą su keistu užrašu „Antaki, laukiu Mato“.

N.Šustauskas kaltinamas subūręs organizuotą grupę. Kartu su juo teisiamųjų suole atsidūrė 38 metų Klaudijus Lukaševičius ir jo bendraamžis Darius Šimonis.

Pastarieji savo kaltės nepripažįstą. N.Šustauskas kaltę pripažįsta iš dalies, tačiau parodymus teisme norėtų duoti vėliau. Ikiteisminio tyrimo metu kaunietis pareiškė neva abu sulaikyti bičiuliai nesusiję su kvaišalų laikymu.

Prokurorų surinktais duomenimis, grupuotei vadovavo N.Šustauskas - vyriškis parengė nusikalstamos veiklos planą ir paskirstė vaidmenis jos nariams.

Praėjusių metų pradžioje N.Šustauskas pavedė K.Lukaševičiui surasti patalpas, tinkamas psichotropinių medžiagų gamybai. Šis sodybą surado netoli Kaune esančiame Berlainių kaime ir parūpino cheminių medžiagų.

Trijulė pagamino apie 6,5 kilogramo metamfetamino ir jį laikė Islandijos plente esančiame garaže. Ten pat kratos metu buvo aptikta beveik 20 kilogramų kvaišalų gamybai skirtų cheminių medžiagų. Pas N.Šustauską dar aptikta 26 tūkst. litų.

Visi trys teisiamieji jau anksčiau buvo teisti už nesunkius nusikaltimus. Tai įvyko prieš 15–17 metų. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.