Ratuoti chuliganai Panevėžyje kovėsi su stulpais

Panevėžyje sekmadienį atsitrenkę į stulpus nukentėjo du vairuotojai. Ypač sunki būklė 28 metų motociklininko, į stulpą įsirėžusio Kultūros ir poilsio parke. Pastarasis vyriškis prieš keletą metų pagarsėjo, iš Panevėžio autobusų stoties nuvaręs maršrutinį autobusą su jame sėdėjusia garbaus amžiaus keleive.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 9, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:15 AM

Avarija Parko gatvėje, Kultūros ir poilsio parke įvyko sekmadienį, šiek tiek po 5 val. Pėsčiųjų ir dviratininkų taku sumanęs motociklu „Husqvarna“ pasivažinėti 28 metų K.K. atsitrenkė į apšvietimo stulpą ir susižalojo. Motociklas, kuriuo važiavo šis panevėžietis, buvo neregistruotas, be valstybinių numerių.

Motociklininkui nustatyti daugybiniai kaulų lūžimai, jis gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

Šiam panevėžiečiui pomėgis vairuoti jau yra pridaręs rūpesčių ir anksčiau. 2007 metų rugpjūtį tuo metu dar 21 metų K.K., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų, Panevėžio autobusų stotyje nuvarė maršrutinį autobusą. Pastarojo vairuotojui trumpam nuėjus į spaudos kioską, įlipęs į vidų K.K. paklausė 70-metės keleivės, kur ši važiuojanti. Jai pasakius, kad į Raguvą, vaikinas pažadėjo ją nuvežti ir išvažiavo iš stoties. Supratusi, kad prie vairo sėdo apsišaukėlis, moteris paprašė ją stotelėje išleisti. Jaunuolis taip ir padarė.

Pagrobtą autobusą policijos pareigūnai pastebėjo važiuojantį Velžio kryptimi, tačiau stabdomas jis nestojo. Automobilis sulaikytas netoli Miežiškių gyvenvietės, kai pareigūnai paleido 5 šūvius ir peršovė „Mercedes-Benz“ galines padangas.

Autobusą nuvariusiam K.K. tuomet policijos pareigūnai nustatė 2,6 promilės girtumą. Paaiškėjo, kad jis kišenėje turėjo ir metamfetamino.

Tų pačių metų rudenį už šį nusikaltimą teisiamam K.K. teismas buvo gailestingas. Vaikinas, kuris teigė buvęs visiškai girtas ir nežinantis, kodėl panoro pasivažinėti autobusu, laisvės neprarado. Už jį laidavo giminaitis, pasižadėjęs prižiūrėti, kad jis artimiausius pusantrų metų nebenusižengs įstatymams. K.K. taip pat turėjo sumokėti nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondui 1 tūkst. 300 litų ir atlyginti žalą autobuso savininkui.

Neatmetama, kad ir šį savaitgalį motociklu po parką pasivažinėti K.K. išvažiavo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotikų. Po avarijos paimtas jo kraujas girtumui bei šlapimas apsvaigimui narkotinėmis medžiagomis nustatyti.

Dar vienas panevėžietis sekmadienį nuniokojo Ramygalos gatvės gale stovinčius apšvietimo stulpus. Neturintis teisės vairuoti ir neblaivus (2,12 prom.) 25 metų E.S., vairuodamas automobilį „Audi 100“, važiuodamas nuo Pažagienių Panevėžio miesto link, nepasirinko saugaus greičio ir nesuvaldė automobilio.

„Audi“ kirto abi priešpriešinio eismo juostas, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į gatvės apšvietimo bei elektros stulpą. Nulaužtam stulpui virstant, lūžo ir nuvirto dar du greta buvę stulpai.

Į Panevėžio ligoninę nugabentam E.S. Nustatytas stuburo kaklo srities slankstelio panirimas, daugybiniai kūno sumušimai. Jaunuolis gydomas Neurochirurgijos skyriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.