18-mečio žmogžudystė: girti jaunuoliai aukai šokinėjo ant galvos

Noriūnų kaimo seniūnas Audronijus Zulonas portalui lrytas.lt sakė, kad nužudytasis buvo ramaus būdo, nelinkęs į konfliktus. Šeima gyvena skurdžiai, buvo įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, tačiau kaip tik dabar buvo ketinama ją iš to sąrašo išbraukti – motina rūpinosi vaikais, gerai juos auklėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-06-10 11:16, atnaujinta 2018-02-13 00:28

Noriūnų kaimo seniūnas Audronijus Zulonas portalui lrytas.lt sakė, kad nužudytasis buvo ramaus būdo, nelinkęs į konfliktus. Šeima gyvena skurdžiai, buvo įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, tačiau kaip tik dabar buvo ketinama ją iš to sąrašo išbraukti – motina rūpinosi vaikais, gerai juos auklėjo.

„Kai sužinojome, jog daugiavaikė šeima į mūsų kaimą atsikelia gyventi, baiminomės, kad neprasidėtų vagystės, kitos bėdos. Tačiau mūsų baimės buvo be pagrindo. Vaikai labai tvarkingi, mandagūs. Takeliu pro mūsų žirnių lauką eidami net ankšties nenusiskina", – lrytas.lt sakė Karaliūnų kaimo gyventoja Aldona Bugailiškienė.

Arnius B. noriai pagelbėdavo kaimynams, taip užsidirbdamas vieną kitą litą. Ir praėjusį savaitgalį jis keliems kaimynams apsiėmė apvagoti bulves. Iš Palėvenės kaime, esančiame už kelių kilometrų, gyvenančio savo senelio pasiskolino arklį, ant jo sėdęs atjojo į Karaliūnus ir vagojo bulves. Pirmadienį sutiktiems kaimynams jis sakė važiuojąs į Kupiškį. O antradienio rytą žmones pasiekė žinia apie jo mirtį.

„Gal jis už tuos užsidirbtus pinigėlius nusprendė draugus pavaišinti. O, matot, kaip išėjo. Man kaimynė pasakojo, kad Arniaus galva neatpažįstamai sudaužyta. Sako, kad žudikai nuo suoliuko ant jos šokinėjo", – baisėjosi A.Bugailiškienė. Moteris sakė su kitais kaimynais besiruošianti vaikino laidotuvėms.

Arnius B. mokėsi Kupiškio technologijų ir verslo mokykloje. Vaikinas šeimai ir kaimynams buvo prasitaręs, kad ateitį sieja su krašto apsauga.

Skurdžiai besiverčianti vaikino šeima gyveno socialiniame būste – mediniame trijų butų name. Jų bute jau seniai už skolas atjungta elektra. „Jie kažkurią žiemą neturėjo malkų, tai šildėsi elektriniu šildytuvu. Sunaudojo daug elektros, negalėjo susimokėti, todėl ji buvo atjungta", – pasakojo kaimynė, pašiurpusi, kad tokiomis sąlygomis bus priversti ir toliau augti trys paaugliai vaikai.   

Arnius B. buvo nužudytas buvusio Noriūnų dvaro parke esančioje poilsiavietėje. Seniūno teigimu, noriūniečiai nelaimės vakarą matė, kad į šią poilsio aikštelę buvo susirinkę jaunimo, pora jaunuolių miegojo galvas padėję ant medinio iš pusės rąsto padaryto stalo.

Pirminiais duomenimis, sėdint poilsiavietėje šiek tiek po 20 val. tarp bičiulių kilo konfliktas. Esą Arnius B. panoro eiti namo, o draugai jo neleido. Vaikinai netrukus rimtai susipyko ir per konfliktą 18-metis buvo mirtinai sumuštas bei suspardytas.

Tą patį vakarą sulaikyti du neblaivūs įtariamieji – 19-metis iš Palėvenės kaimo ir 20-metis iš Noriūnų. Vienas jų buvo rastas miegantis toje pačioje poilsiavietėje, kur gulėjo ir mirtinai sumuštas Arnius B.

Jaunesnysis sulaikytas vaikinas – Arniaus B. antros eilės pusbrolis. Jo močiutė ir nužudytojo senelis – brolis ir sesuo. Neatmetama, kad įtariamųjų gali būti ir daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.