Prieš teismą stos sunkiai sūnų sužalojęs tėvas

Panevėžio apygardos teismas atvers 71 metų pasvaliečio, kaltinamo sunkiai sutrikdžius sūnaus sveikatą, baudžiamoji byla. Nors susitaikę sūnus ir tėvas vienas kitam pretenzijų neturi, kaltinamasis privalės atsakyti žmogaus sveikatą ir gyvybę ginančių įstatymų numatyta tvarka.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:07 AM

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, jaunuolis peiliu buvo sužalotas šių metų sausį vienoje Pasvalio rajono sodyboje per išgertuves kilusio konflikto metu.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio prokuroro D.S. teigimu, daugumos smurtinių nusikaltimų artimoje aplinkoje priežastis yra su alkoholio vartojimu susiję ginčai ir konfliktai. Šiuo atveju kaltinamasis taip pat buvo neblaivus ir ši baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė turėjo įtakos nusikaltimo įvykdymui.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo savo artimą giminaitį ar šeimos narį, numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?