Susipliekusius nelegalus pasieniečiai tramdė elektros šoku

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje dirbantiems pasieniečiams teko impulsiniu elektros prietaisu tramdyti įsismarkavusius užsieniečius. Konfliktas įsiplieskė, kai centro teritorijoje apsižodžiavo vienas Nigerijos ir dvi dešimtys Vietnamo piliečių. Pastarieji puolė mušti afrikietį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:23 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį popiet VSAT URC dirbusi pasieniečių pamaina pastebėjo, jog lauke susistumdė iš valgyklos į savo bendrabutį grįžtanti užsieniečių grupė. Visi jie yra neteisėtai į Lietuvą patekę nelegalūs migrantai.

Manoma, kad konfliktas kilo 39 metų Nigerijos piliečiui apsižodžiavus su vietnamiečiais. Afrikietį užpuolė ir mušti pradėjo maždaug dvi dešimtys centre gyvenančių Vietnamo piliečių.

Konfliktą malšinę pasieniečiai, mėgindami išskirti besimušančius užsieniečius, prieš vieną agresyviausiai nusiteikusių Vietnamo piliečių panaudojo impulsinį elektros prietaisą „Taser“. VSAT pareigūnams pavyko išskirti ir apraminti konflikto dalyvius, kurie grįžo į savo gyvenamąsias patalpas bendrabutyje.

Maždaug po valandos iš jų pasigirdo triukšmas. Atskubėjus pasieniečiams paaiškėjo, kad tarpusavyje susimušė minėtas nigerietis bei vienas iš vietnamiečių. Incidento metu afrikiečiui buvo nestipriai praskelta galva, azijiečiui – nubrozdintas antakis bei ranka. Pirmoji pagalba užsieniečiams suteikta URC veikiančiame gydytojo kabinete, juos taip pat apžiūrėjo centro slaugytoja.

Po šio konflikto du URC gyvenantys Nigerijos piliečiai atskirti nuo kitų centre apgyvendintų nelegalių migrantų ir laikinai apgyvendinti atskiroje patalpoje kitame bendrabučio aukšte.

Vėliau pirmadienį ir antradienį priešpiet padėtis URC Pabradėje buvo rami. Tarnybą vykdė įprastinės pasieniečių pamainos.

Šiuo metu URC iš viso gyvena 98 užsieniečiai. Iš jų 35 yra prieglobsčio prašytojai, likusieji – nelegalūs migrantai. Pagal pilietybes daugiausiai centre yra apgyvendinta vietnamiečių (25), gruzinų (21) ir rusų (19).

Užsieniečių registracijos centras yra specializuotas VSAT padalinys ir vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius migrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių, tvarko jų apskaitą ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.