Laiškų rašytojai liks pataisos namuose

Reikalauti pinigų telefonu bei laiškais įpratę kaliniai šįkart pasirinko netinkamą taikinį - teisėją ir prokurorą.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 11, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:13 PM

„Sveika, teisėja Aldona Rakauskiene“, „Sveikas, prokurore“, – tokiais žodžiais į teismą ir prokuratūrą atsiųstus laiškus pradėjo Kybartų pataisos namuose bausmę atliekantis net 10 kartų teistas Aurimas Ramoška.

Grasinančius laiškus baudžiamąsias bylas nagrinėjati Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) teisėja A.Rakauskienė ir Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas  Julius Rėksnys gavo 2012 metų gegužę. Kalinys iš jų reikalavo po 10 tūkst. litų. Kitaip esą bus susidorota ne tik su jais, bet ir jų artimaisiais. Laiškuose buvo grasinama sunaikinti ir jų turtą.

Teisėjai A.Rakauskienei skirtas laiškas buvo atsiųstas ne į LAT, o į Vilniaus apygardos teismą (VAT), kur ji yra dirbusi anksčiau.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad laiškus A.Ramoškos vardu rašė kiti kaliniai. Ekspertai nustatė, kad laišką J. Rėksniui parašė 5 kartus teistas Renatas Petrauskas. Kas grasino teisėjai A.Rakauskienei, taip ir liko nenustatyta.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį nusprendė abu laiškų rašytojus dar palikti už grotų, nors R.Petrauskas jau atliko 2011 metais Kauno miesto apylinkės teismo jam skirtą bausmę ir galėjo išeiti į laisvę. Už grasinimus bei turto prievartavimą R.Petrauskui skirta dar pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė.

R.Petraukas ikiteisminio tyrimo metu buvo prisipažinęs, kad vykdė A.Ramoškos užduotį, bet vėliau ėmė aiškinti, kad laišką specialiai pasirašė kito kalinio vardu, nes buvo su juo susipykęs. Už grasinimus jis atsiprašė prokuroro.

R.Petraukas tikino, kad norėtų kuo greičiau išeiti į laisvę ir pradėti kitokį gyvenimą. Jis teigė, kad susituokė su moterimi, kuri augina tris vaikus.

A.Ramoška neigė, kad kūrė laiškus teisėjai bei prokurorui. Jis tikino, jog kiti kaliniai jį apkalba. Kai A.Ramoška įkliuvo dėl grasinančių laiškų, jam buvo likę kalėti apie metus. Teismo sprendimu, pataisos namuose jis praleis dar 3 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.