Prie Kauno - plėšikų spąstai automobilių pirkėjams

Nei ginklo, nei pagrobtos grandinėlės kratos metu nepavyko aptikti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 11, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:43 PM

Iš Žemaitijos atvykęs 42 metų R.G. pranešė buvęs apiplėštas Pelenių kaime (Kauno r.). Vyriškis tikino šioje vietoje susitaręs susitikti su automobilio pardavėju.

Jam sėdint mašinoje prisėlino kaukėtas žmogus, kuris nukreipė pistoletą ir liepė atiduoti pinigus. Vairuotojas nepakluso ir ketino bėgti. Užpuolikas spėjo nuplėšti nuo kaklo auksinę grandinėlę, kurios vertė siekia 9400 litų.

Po kelių valandų įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Paaiškėjo, kad tai – 22 metų M.J., taip pat gyvenantis viename Žemaitijos mieste.

Nei ginklo, nei pagrobtos grandinėlės kratos metu nepavyko aptikti.

„Jaunuolis nėra bedarbis ar su nusikalstamojo pasaulio atstovais susijęs žmogus. Priešingai – labai keista, kad būtent jis tapo įtariajuomu“, - kalbėjo tyrimui artimas šaltinis.

Gali būti, kad naudojant tokį patį scenarijų jaunuolis dalyvavo ir kituose apiplėšimuose.

Birželio 7-ąją naudotą automobilį „Volvo“ pakaunėje pirkti sumanęs latvis taip pat pateko į nusikaltėlių spąstus – jis ne tik neįsigijo trokštamos mašinos, bet ir prarado apie 20 tūkst. litų.

Kaimyninės šalies gyventojas policijos pareigūnams papasakojo internete aptikęs skelbimą apie parduodamą automobilį „Volvo“.

Su tariamu pardavėju jis sutarė susitikti šeštadienį apie vidurdienį Karmėlavos gyvenvietėje (Kauno r.). Latvijos gyventojas susitiko su dviem jaunuoliais, kurie buvo atvažiavę kitos markės automobiliu.

Pirkėjas pasiteiravo, kur galėsiąs apžiūrėti parduodamą „Volvo“, tačiau tuo metu jaunuoliai čiupo atvykėlį ir atėmė rankinę su mašinai pirkti skirtais pinigais. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas