Su mafija sietas kaunietis nori, kad žurnalistas verktų

Kartu su Kauno Daktarų gaujos autoritetais teisiamųjų suole dėl nužudymo atsidūrusio, bet bausmės išvengusio 48 metų Regimanto Kairio apetitas mažėja.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jun 11, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:11 PM

Šmeižtu žurnalistą Dailių Dargį kaltinantis R.Kairys pateikė Kauno apylinkės teismui sutikslintą ieškinį, kuriame prašo atlyginti jau ne 350 tūkst. litų, o 60 tūkst. litų neturtinę žalą.

Teisme R.Kairys susierzino, išvydęs žurnalisto veide šypseną: „Rašinėja ir dar šaiposi. Norėčiau, kad šie jo juokai pavirstų ašaromis“.

R.Kairys yra liūdnai pagarsėjusio 35 metų kauniečio Pauliaus Kairio, nuteisto už tai, kad organizavo savo buvusios draugės Eglės Vosyliūtės apliejimą sieros rūgštimi, brolis.

E.Vosyliūtė ne kartą portalui lrytas.lt buvo užsiminusi, jog bijo P.Kairio keršto. Mergina išsigandusi minėjo ir su Daktarais sieto R.Kairio pavardę. Ji net buvo oficialiai paprašiusi skirti valstybės apsaugą.

R.Kairys įniršo, perskaitęs D.Dargio knygas „Tikroji daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“.

Žurnalistas aprašė 2000 metais įvykdyta nusikaltimą – Edmundo Borodino, dirbusio vieno Daktarų lyderių Egidijaus Abariaus namuose, žmogžudystę. E.Borodinas buvo E.Abariaus samdomas darbininkas. E.Borodino kūnas buvo paslėptas Kulautuvos girininkijos (Kauno r.) miškuose.

Palaikai buvo rasti tik 2009 metais. Teisėsaugos pareigūnai dėl šio nusikaltimo kaltinimus pareiškė keliems su Daktarų grupuote sietiems asmenims, tarp jų ir R.Kairiui.

R.Kairys kalėjimo išvengė ne todėl, kad žmogžudystės byloje buvo įrodytas visiškas jo nekaltumas. Sausas iš balos jis išlipo, suėjus senaties terminui.

Išvengęs belangės, vyriškis ėmė pasakoti apie save graudžias istorijas.

„Po knygų išleidimo akivaizdžiai žlugo mano reputacija, pasikeitė žmonių požiūris mano atžvilgiu, pasitraukiau iš įmonės, kurioje dirbau daugiau nei 20 metų, direktoriaus pareigų, su manimi nutraukė ryšius verslo partneriai. Gatvėje ar nuėjus į instituciją žmonės varsto mane žvilgsniais, iš to suprantu, kad mane atpažino iš knygoje pateiktos mano nuotraukos, todėl aš vengiu viešumos, mano bendravimo galimybės sumažėjo maksimaliai.

2010 metais man buvo nustatytas invalidumas. Po pirmos knygos pasirodymo mano psichinė sveikatos būklė pablogėjo – nuolatinis nerimas dėl savo gyvybės, gyvenimas atskirai nuo šeimos padidino nervinę įtampą, depresiją, sukėlė nuolatinę streso būseną“, – graudino teismą R.Kairys, siekiantis, kad D.Dargis būtų nubaustas baudžiamojoje byloje dėl šmeižto.

Beje, vienas iš R.Kairio verslo partnerių buvo įtakingas Daktarų grupuotės narys Virginijus Silvestravičius.

R.Kairys skunde teismui tvirtino po knygų pasirodymo bijantis dėl savo gyvybes, nes D.Dargis jį parašė, kad jis buvo policijos bendradarbis.

Mafija už tai iš tiesų gali nepaglostyti.

„Parašius apie bendradarbiavimą, galiu sulaukti priešiškai nusiteikusių asmenų (kitiems nuteistiesiems artimų asmenų) keršto“, – dėstė R.Kairys, neigiantis ne tik savo prisidėjimą prie E.Borodino nužudymo, bet ir priklausymą Kauno nusikalstamoms grupuotėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.