Vilniuje du kartus grasinta susprogdinti mokyklos šilumos mazgą

Mistiniu pseudonimu „Migl“ pasivadinęs asmuo naktį iš antradienio į trečiadienį Vilniuje SMS žinute grasino susprogdinti mokyklos šilumos mazgą. Telefoninio teroristo tapatybės nepavyko nustatyti. Tuo pasinaudojęs trečiadienio rytą savo grasinimus jis pakartojo.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 11, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:46 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, naktį iš antradienio į trečiadienį apie 0 val. 23 min. Bendrajame pagalbos centre gautas SMS pranešimas, kad Vilniuje, Šeškinės g., mokyklos šiluminiame mazge padėtas sprogmuo.

„Patikrinimo metu sprogmenų nerasta“, - pranešė Policijos departamentas.

Lrytas.lt žiniomis, numeris, iš kurio siųstas SMS pranešimas yra užfiksuotas, tačiau ar jis padės tyrimui, kol kas nežinoma.

Naktį BPC pasiekusi žinutė buvo trumpa: „Šeškinės 25 prie šilumos vamzdžių yra padėta bomba pasirašo Migl“.

Šeškinės 25 yra įsikūrusi Ž. Augusto mokykla. Prie jos iš karto buvo nusiųsti policijos patruliai. Jie išoriškai apžiūrėjo pastatą, tačiau nieko įtartino nerado. Buvo paskelbtas planas „Skydas“, į įvykio vietą atskubėjo visos sostinės specialiosios tarnybos.

Patalpas apžiūrėjo „Aro“ išminuotojai, tačiau ir mokyklos viduje nieko nerasta.

Policijai iš karto nepavyko nustatyti grasintojo tapatybės. Panašu, kad tai jį padrąsino. Trečiadienį apie 8 val. 31 min. vėl gautas pranešimas, kad „Šeškinės 25 padėta bomba“. Ir šį kartą grasinta buvo SMS žinute.

Ant kojų vėl buvo sukelta Vilniaus policija. Prie mokyklos atskubėjo net šeši policijos ekipažai.

Policijos patruliai patikrino pastato išorę ir vėl nieko įtartino neaptiko. Todėl nuspręsta, kad pranešimas melagingas, plano „Skydas“ nuspręsta neskelbti.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naktį iš antradienio į trečiadienį Šeškinėje stebėjote specialiųjų tarnybų veiksmus? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Viską siųskite adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.