Žiauri 18-mečio žmogžudystė – išgėrus tris butelius degtinės

Į Panevėžio miesto apylinkės teismą trečiadienį vienas po kito vedami kupiškėnai – 19 metų Tautvydas J. ir Salvijus Š. – nepriminė žiaurių nusikaltėlių. Tačiau šie jaunuoliai įtariami pirmadienio vakarą Noriūnų gyvenvietės (Kupiškio r.) parke mirtinai sumušę 18-metį Arnių B. Tautvydą J. teismas leido suimti dviem mėnesiams, o antrąjį įtariamąjį – mėnesiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 11, 2014, 2:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:23 PM

Pirmasis į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo buvo atgabentas 19-metis Palėvenės kaimo gyventojas Tautvydas J. Jis – nužudytojo Arniaus B. antros eilės pusbrolis, jo močiutė ir aukos senelis – brolis ir sesuo.

Į teismą atėję Tautvydo J. artimieji su žurnalistais kalbėti nenorėjo. Tik pasakė, kad visai šeimai tai didžiulė tragedija. „Močiutė, kuri jį augino, per dvi dienas suseno“, – sakė pusamžė moteris. „Alkoholis čia greičiausiai kaltas“, – spėliojo ji, paklausta apie nužudymo motyvus.

Tautvydui J. teismas skyrė 2 mėnesių suėmimą, vėliau atvestam Salvijui Š. – mėnesį. Abu jaunuoliai niekur nedirba ir nesimoko, Salvijus Š. yra registruotas darbo biržoje, neseniai Noriūnuose dirbo viešuosius darbus.

Arnius B. buvo nužudytas birželio 9 dienos vakarą. Tą vakarą Noriūnuose, buvusio dvaro parke įrengtoje poilsio aikštelėje, keli vaikinai šventė Tautvydo J. gimtadienį – birželio 5-ąją jam suėjo 19 metų. Vėliau vaikinai teigė išgėrę 3 butelius (0,7 litro talpos) degtinės ir buvę smarkiai apgirtę.

Dar aiškinamasi, kodėl kiti jaunuoliai užsipuolė Arnių B. ir ėmė jį mušti. Vietos gyventojų teigimu, vaikinui ypač smarkiai sužalota galva. Įtariama, kad jis buvo ne tik mušamas, bet ir spardomas, jam šokinėta ant galvos. Negyvas vaikinas buvo rastas toje pačioje aikštelėje, kurioje vyko išgertuvės.

Tą patį vakarą buvo sulaikyti kartu su juo parke gėrę Salvijus Š. ir Tautvydas J. Dar vieną jaunuolį policijos pareigūnai sulaikė kitą dieną, tačiau jis nužudymu neįtariamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.