Dėl dokumentų pagrobimo bus teisiami V. Romanovo bendražygiai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Kauno apylinkės teismui baudžiamąją bylą, kurioje uždarosios akcinės bendrovės „Ūkio banko investicinė grupė“ (toliau – ŪBIG) buhalterinės apskaitos dokumentų pagrobimu įtariami jos apskaitą tvarkiusios bendrovės buvusi direktorė Virginija Butūzovienė ir buhalteris Andrius Juknevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 7:58 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:06 PM

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, kad 2013 m. gegužės mėn. iš apskaitą tvarkiusios bendrovės patalpų, esančių Kaune, dingo visi ŪBIG apskaitos dokumentai, ir tikėtina, kad jie gali būti paslėpti arba sunaikinti.

FNTT tyrėjai jau pirmąją ikiteisminio tyrimo dieną, atlikdami procesinius veiksmus, surado per 200 segtuvų su pagrobtais UBIG dokumentais. Šie dokumentai yra labai svarbūs nuo 2013 m. vasario 12 dienos Generalinės prokuratūros ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl Ūkio banko lėšų iššvaistymo.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad ŪBIG dokumentus galėjo pagrobti su minėta grupe siejamos ir jos apskaitą tvarkiusios bendrovės buvusi vadovė V.Butūzovienė ir buhalteris.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už dokumentų pagrobimą asmenys maksimaliai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.