Pedofilijos lazda Neringai Venckienei smogė kitu galu

Garsiojoje pedofilijos istorijoje, iš Kedžių ir Venckų skrieję kaltinimai Laimutei Stankūnaitei ir jos draugui Andriui Ūsui dėl mažametės mergaitės tvirkinimo parskrido bumerangu, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-12 19:07, atnaujinta 2018-02-12 22:10

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo Kedžių ir Venckų namuose, kai ši prieš kamerą pasakojo apie neva patirtą seksualinę prievartą.

Tokiu atveju pedofilijos šešėlis krinta ir ant buvusios teisėjos, parlamentarės Neringos Venckienės.

Nuo teisėsaugos besislapstančiai N.Venckienei tai užtrauktų kur kas didesnę baudžiamąją atsakomybę nei buvo inkriminuojama iki šiol. O tai leistų prokuroramas kreiptis į užsienio kolegas dėl N.Venckienės ekstradicijos ir dingusią parlamentarę į Lietuvą parsigabenti su antrankiais.

„Jinai buvo tvirkinta tos pačios šeimos visus tuos 9 mėnesius kai jinai buvo izoliuota nuo manęs nuo darželio, taigi pažiūrėkite jinai į darželį nebuvo vedama, jinai nuo manęs buvo atskirta“, - šie, prieš kelis metus „Lietuvos ryto“ televizijai išsakyti L.Stankūnaitės įtarimai sulaukė teisėsaugos dėmesio.

Generalinė prokuratūra Kauno prokurorams pavedė ištirti, ar mergaitė nebuvo tvirkinama, kai Garliavoje prieš filmavimo kameras pasakodavo apie neva patirtą seksualinę prievartą. Už tai gresia iki penkerių metų nelaisvės.

„Taip tyrimas pradėtas, jis perduotas į Kauno apygardos prokuratūrą. Tai šio turimo esmė ir yra tokia, kad nustatyti asmenis ir spręsti dėl jų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn“, - sakė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Pradėtas tyrimas pedofilijos šešėlį meta ir pačiai N.Venckienei, ir jos artimiesiems. Seimo narei tai užtrauktų kur kas didesnę baudžiamąją atsakomybę, negu už iki šiol inkriminuotas veikas. Be to, prokurorams atsirastų pagrindas kreiptis į užsienio kolegas dėl besislapstančios N.Venckienės ekstradicijos.

Parlamentarė iš Lietuvos dingo pernai balandį, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Kitą savaitę, po apkaltos, ji gali netekti ir parlamentaro mandato, nes Seimo posėdžių nelanko daugiau nei metus.

Anksčiau N.Venckienė ir Kedžiai mergaitės tvirkinimu kaltino pačią L.Stankūnaitę ir prieš ketverius metus žuvusį jos draugą Andrių Ūsą. Tačiau teismai konstatavo, kad Ūsas nekaltas, o pedofilijos istorija išgalvota. Anot teismo, vienintelė prievarta, kurią patyrė mažametė – buvo jos tėvo Drąsiaus Kedžio namuose, o vaizdo įraše mergaitė apie tvirkinimą kalbėjo primokyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.