STT sulaikė kyšio reikalavusį Kauno advokatą

Trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, kurį organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, ir įtardami prekybą poveikiu, sulaikė Kauno antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoroje dirbantį advokatą Eugenijų Senovaitį.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jun 12, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:33 PM

Advokatas įtariamas iš savo ginamojo reikalavęs didesnio nei 250 MGL dydžio kyšio ir žadėjęs palankų teismo sprendimą. E.Senovaitis – buvusio Kauno AVPK vyriausiojo komisaro Romulado Senovaičio brolis.

Pirminiais duomenimis, E.Senovaitis kėsinosi neteisėtai tarpininkauti kaltinamajam prekybos narkotikais byloje. Įtariama, jog jis prašė palyginti nedidelio kelis tūkstančius litų siekiančio kyšio.

Advokato namuose ir darbo vietoje buvo atliktos kratos. Po apklausos advokatas laikomas areštinėje.

Sulaikytojo advokato brolis R.Senovaitis yra ėjęs aukštas pareigas teisėsaugos struktūrose. Jis 2000–2002 m. dirbo Kauno apskrities VPK viršininku. 2004 m. trumpai buvo tapęs prezidento Rolando Pakso patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

Šiuo metu R.Senovaitis vadovauja privačiai saugos tarnybai.

Advokatas E.Senovaitis yra turėjęs nemalonumų su teisėsauga dėl savo sūnaus. Prieš 11 metų advokato kaimynas, balandžių augintojų asociacijos „Skrydis" narys pasiskundė, jog E.Senovaičio kieme aidėjo šūviai, po kurių jis rado apie 10 negyvų balandžių. Kaimynas kaltino, kad juos galimai pakirto anuomet mažamečio E.Senovaičio sūnaus iš orinio šautuvo paleistos kulkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.