„Achemos” „sprogdintojui” – pirmieji ieškiniai

Jei norite pranešti apie neva padėtą sprogmenį, paskaičiuokite, ar toks pokštas nebus per brangus. Jonavos rajono prokuratūra baigė nagrinėti ir ruošiasi teismui perduoti bylą dėl melagingo pranešimo apie „Achemoje” padėtą sprogmenį. Prieš teismą stos 44 metų niekur nedirbantis Bazilionių kaimo (Šilų sen.) gyventojas Arūnas D.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė/jonavoszinios.lt

Jun 13, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:49 PM

Kaip praneša Jonavos naujienų portalas jonavoszinios.lt, byla bus perduota teismui tada, kai visos tarnybos, o taip pat ir bendrovė „Achema” pateiks ieškinius ir įvardins patirtus nuostolius. Kol kas ieškinį pateikė tik Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras”. Savo nuostolius jie įvertino 2168 litais ir 83 centais.

Rajono prokuratūra dar laukia ieškinių iš medikų, ugniagesių, policijos ir „Achemos”. Kol ieškinių arba atsisakymo juo teikti nėra, byla į teismą perduota nebus. Nepatvirtintais duomenimis, bendrovė „Achema” ieškinio Arūnui D. nutarė iš viso neteikti.

Už nevykusį pokštą dešimt parų praleidęs Kauno tardymo izoliatoriuje vyras iki teismo buvo paleistas ir dabar posėdžio laukia laisvėje.

Apie neva užminuotą „Achemą” bedarbis Arūnas D. pranešė gegužės 29-osios vakarą, ant kojų sukeldamas visas specialiąsias tarnybas.

Į įmonę atvyko medikų, ugniagesių ir policijos ekipažai, taip pat iškviesti „Aro” išminuotojai. Tikrinimo darbai „Achemoje” baigėsi naktį.

Tą pačią naktį pareigūnai nustatė ir sulaikė melagingo skambučio autorių. Jis suimtas namuose apie antrą valandą nakties. Vyras buvo girtas. Išsiblaivęs iš ryto jis pareigūnams aiškiai negalėjo nurodyti, kodėl nusprendė pranešti apie sprogmenis bendrovėje „Achema”. Arūnas D. kalbėjo neva taip pasielgęs dėl to, jog buvo girtas ir susipyko su drauge.

Bazilionių kaimo gyventojas anksčiau į policijos akiratį buvo pakliuvęs dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Vyras yra penkių vaikų tėvas, tačiau po skyrybų vaikai gyvena su buvusia žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.