Kaip į teismą pristatyti 250 kg sveriantį vyrą?

39 metų Egidijus G. gali tapti pirmuoju šalyje sunkiasvoriu, kurį medikams reikės vežti į teismo posėdžius. Apie 250 kg sveriantis vyras nepajėgia vaikščioti, tačiau sugebėjo užsidirbti net keturias bylas.

Važiuodami pas Egidijų G. medikai nuogąstauja, ar nesulūš jų neštuvai.
Važiuodami pas Egidijų G. medikai nuogąstauja, ar nesulūš jų neštuvai.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-06-14 22:48, atnaujinta 2018-02-12 20:40

Ežerėlio miestelyje (Kauno r.) gyvenančiam Egidijui G. pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tėvo pareigomis, grasinimo valstybės tarnautojui ir žmogaus veiksmų laisvės suvaržymo, rašo „Lietuvos rytas".

Pareigūnai taip pat aiškinasi, ar vyriškis galėjo įtraukti savo žmoną į prostituciją. Dėl to Kauno apylinkės prokuratūra atlieka atskirą tyrimą.

Į Vilnių – speciali palyda

Sunkiomis ligomis sergantis, nuo didelio kraujospūdžio kenčiantis vyras neturi jėgų pats atvykti į apklausas Kauno rajono policijos komisariate.

Prokurorė Rita Raulynaitienė „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad prireikus pas įtariamąjį į namus atvažiuoja jo advokatas ir policijos pareigūnai.

Sykį buvo specialiai iškviestas greitosios pagalbos ekipažas – jis pristatė vyriškį į sostinėje esančią Valstybinę teismo medicinos tarnybą. Medicinos ekspertai nustatė, kad Egidijus G. yra pakaltinamas.

Jau dabar svarstoma, kaip reikėtų elgtis byloms atsidūrus teisme.

Vargu ar teismas surengtų išvažiuojamąjį posėdį, todėl greičiausiai vėl tektų prašyti greitosios pagalbos medikų, kad pristatytų sunkiasvorį į posėdžių salę.

Durys – per siauros

Išnešti Egidijų G. iš namų nėra paprasta. Kiekvieną kartą medikai kviečia į talką ugniagesius, nes patys to nepajėgia padaryti.

Neseniai naktį sušlubavus sveikatai, jis buvo vežamas į ligoninę. Sunkiasvorį nešė net aštuoni žmonės – šeši ugniagesiai ir du medikai. Gaisrininkus teko kviesti ir parvežant ligonį namo.

„Kaskart vykdami pas šį vyrą baiminamės, ar atlaikys neštuvai. Tiesa, yra ir daugiau žmonių, kuriuos nelengva pristatyti į ligoninę dėl jų svorio. Neseniai keliant kitą vyriškį lūžo neštuvai“, – pasakojo Kauno rajono greitosios pagalbos slaugos administratorė Vitalija Jokubauskienė.

Egidijaus G. namuose durys paplatintos. Kai jis dar galėjo eiti, sunkiai pralįsdavo pro daugiabučio laiptinės duris.

Bylos – dėl elgesio šeimoje

Dėl antsvorio kenčiantis Egidijus G. nėra pavyzdingas vyras ir tėvas. Jam ir jo sutuoktinei A.G. yra iškelta baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tėvų pareigomis.

Tėvai patraukti atsakomybėn, nes nepasirūpino, kad jų mažamečiai vaikai lankytų mokyklą.

Šiuo metu visos trys atžalos yra įkurdintos globos namuose.

Išvežant juos Egidijus G. ištarė grasinamąją frazę vienai Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistei. Dėl to jam buvo iškelta antra byla.

Trečias ikiteisminis tyrimas pradėtas įtariant sunkiasvorį panaudojus psichinę prievartą savo vaikų atžvilgiu, jų laisvės suvaržymu.

Ketvirtas tyrimas atliekamas sulaukus pranešimų, kad Egidijaus G. žmona galimai užsiima prostitucija. Aiškinamasi, ar sutuoktinis nevertė žmonos pardavinėti savo kūno.

Prieš 13 metų Egidijų G. buvo ruošiamasi apklausti kaip įtariamąjį vienoje byloje. Tuo metu jis dar pajėgė vaikščioti.

Būdamas Kauno rajono policijos komisariate jis atsisakė atsakyti į klausimus, apvertė stalą, prispaudė prie sienos tyrėją, o paskui stvėrė rašomąją mašinėlę ir paleido ją į pareigūnę. Policininkei suspėjus pasilenkti, vyriškis sulaužė kėdę.

Kenčia vyro terorą?

* Ežerėlio seniūnas Gedvydas Celiešius iš miestelio gyventojų girdėjo, kad Egidijus G. nuolat kontroliuoja žmoną.

* Smulkaus sudėjimo moteris, išėjusi iš namų, privalo jį informuoti apie kiekvieną savo žingsnį.

* Jei A.G. užtrunka parduotuvėje ar seniūnijoje, sutuoktinis tučtuojau skambina jai ir klausia: „Kur esi?“

* „Kalbama, kad jis ją muša. Ant moters veido atsirasdavo mėlynių, bet ji nedrįsdavo skųstis“, – pasakojo G.Celiešius.

* Vyras esą ranką prieš žmoną pakeldavo, kai ji eidavo pro jo lovą.

* Sostinėje gyvenantys A.G. tėvai prieš keletą dienų vietos policijos nuovadoje teiravosi, ar nieko bloga neatsitiko jų dukteriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.