Agurkiniai išgirdo dar vieną teismo nuosprendį

Kauno apygardos teismas padėjo tašką 2011 metų rugpjūčio 13-osios vakarą Kaune, prie baro „Iltis“ įvykdyto kruvino išpuolio byloje.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jun 16, 2014, 1:13 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:51 PM

Tąkart dviem peiliais ginkluotų kauniečiu trijulė užpuolė ir sunkiai sužalojo du baro lankytojus, tik dėl laimingo atsitiktinumo jų nenužudė.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog su kažkuo neįtikusiais žmonėmis susidorojo trys Kauno Agurkinių nusikalstamos gaujos atstovai.

Tris nuteisė, du išteisino

Peiliu švaistęsis ir vieną žmogų sužalojęs 27 metų Mantas Nauronis už grotų praleis 8 metus. Abu nukentėjusiuosius peiliu subadžiusiam 25-erių Edmundui Dranginiui skirta 9 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Mažiausiai egzekucijoje pasižymėjęs, peiliu nesišvaistęs, o tik kliudęs užpultiesiems pabėgti 28-erių Karolis Smalstys nuteistas 5 metams ir 6 mėnesiams laisvės atėmimo bausme. Teismas konstatavo, jog išankstinio tikslo nužudyti savo aukų nuteistieji neturėjo, tačiau užpuldami žmones jie veikė bendrininkų grupėje.

M.Nauronis taip pat pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, jį sulaikant pareigūnai rado 2,26 gramo naudoti paruoštų kanapių.

Kaltinimai disponavus narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti buvo pareikšti dar dviem kauniečiams, prieš kurį laiką nužudyto Kauno šešėlinio pasaulio veterano Algirdo Žemaičio sūnui 24-erių Mindaugui Žemaičiui, pravarde Kukiukas, ir metais vyresniam Edvinui Trimailovui.

Abu juos teismas išteisino nesurinkus pakankamai kaltės įrodymų.

Vadino gaidžiais ir kaimiečiais

2011 metų rugpjūčio 12-osios vakarą Kaune, Draugystės gatvėje esančiame bare „Iltis“, gerokai įkaušę K.Smalstys ir E.Dranginis susikivirčijo su kitais baro lankytojais.

Abu jie į pagalbą pasikvietė puikiai policijai žinomą M.Nauronį ir sutarė nužudyti neįtikusius priešininkus.

Dviem peiliais ginkluota trijulė jų laukė automobilių aikštelėje. Vaikinai kieme pasirodė tuoj po vidurnakčio. Jie sėdo į automobilį „Audi A4” ir ruošėsi išvažiuoti. 

Tada užpuolikai į mašiną metė alaus butelį, vaikinus vadino gaidžiais, kaimiečiais ir grasino papjauti. Pro pravirą langą bandyta smogti keleivio vietoje šalia vairuotojo sėdinčiam jaunuoliui.

Liudininkai iškvietė policijos patrulius. Užpultieji išlipo iš automobilio, o tuomet buvo subadyti peiliais. Vienam vaikinui buvo smogta mažiausiai tris kartus, antram – dvigubai daugiau.

Nusikaltėliai paspruko, nes nukentėjusiųjų stojo ginti saugos tarnybos darbuotojas, atvažiavo policijos ekipažas. Medikams pavyko išgelbėti sužalotų vaikinų gyvybę.

Kauniečių biografijos spalvingos

Prieš teismą stojęs, bet išteisintas M.Žemaitis pasižymėjo dar būdamas nepilnametis. Kriminaliniu kontingentu garsėjančiame Kauno Vilijampolės rajone jis užpuolė ir sumušė vieno Kauno policijos vadovų sūnų.

2008 metais M.Žemaitis kartu su K.Smalsčiu nesėkmingai bandė atgaivinti laukinio kapitalizmo laikais klestėjusį skolų išmušinėjimą.

Reketo pradininko sūnus kartu su bendrininku, paprašius Kėdainiuose veikiančio autoserviso darbuotojo, bandė išmušti 1,5 litų skolą. Šią sumą autoservisui atsisakė sumokėti klientas, teigdamas, jog darbas atliktas nekokybiškai.

Pasikvietę auką į degalinę Agurkiniai jam grasino, naudojo psichologinį smurtą, mojavo pistoletu.

Reketininkų auka apie įvykdytą išpuolį netrukus informavo policiją, tą pačią dieną grasintojai buvo sulaikyti Kaune.

Apžiūrėjus automobilį BMW 740, kuriuo vyko kauniečiai, jame rado ir kovinį pistoletą IŽ 78-8 nutrintu numeriu ir dėtuvę su keturiais šoviniais.

Už šį išpuolį M.Žemaičiui teismas skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, jo bendrui K.Smalsčiui – vienus metus ir 2 mėnesius.

E.Trimailovas anksčiau teistas už tai, kad gatvėje užpuolė, sumušė ir koviniu šunimi užpjudė nepilnametį krepšininką. Kauniečiui nelaisvės tąkart pavyko išvengti, jis nuteistas 9 metams laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidedant 2 metams.

Galvą perskrodė kulka

M.Nauronis praeityje teistas už vagystė ir plėšimą. Šiam Agurkinių gaujos nariui puikiai žinomas ir kulkų skonis.

2010-ųjų vasario 24-osios pavakarę Šilainių rajone, Šarkuvos gatvėje, tarp Agurkinių ir šiai gaujai oponuojančios Kamuolinių gaujos narių kilo susišaudymas.

Šaudynių metu M.Nauroniui tik per plauką pavyko išvengti mirties. Iš kovinio pistoletu paleista 9 mm kalibro kulka pataikė kauniečiui į pakaušį, perskrodė galvą ir išlindi per akiduobę. M.Nauroniui medikai pašalino akį, vietoje jos įstatė stiklinį protezą.

Gyvi liko ir kiti susišaudymo metu sužeisti gaujos nariai. Viena Agurkinių lyderiu Tadui Petrošiui kulka pataikė į pilvą, Artūras Arbūzas buvo sužeistas į kaklą.

Pareigūnai netrukus nustatė, jog gaujos narius teisėtai laikytu koviniu pistoletu apšaudė ir vos nenužudė su Kamuolinių gauja siejamas Edikas Mikučiauskas. Nors jam buvo pareikšti kaltinimai visuotinai pavojingu būdu pasikėsinus nužudyti tris žmones, Kauno apygardos teismas jį išteisino.

Konstatuota, jog E.Mikučiauskas teisėtai gynėsi nuo jį ir jo buvusį draugą užpuolusių gaujos narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.