Buvęs „Pikaso“ narys D. Šamrajus dėl narkotikų atsipirko bauda

Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturiems asmenims, kurie buvo kaltinami dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Buvusiam grupės „Pikaso“ nariui 30 m. Davidui Šamrajui skirta 5 tūkst. 200 litų bauda.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Buvusiam grupės „Pikaso“ nariui 30 m. Davidui Šamrajui skirta 5 tūkst. 200 litų bauda.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:36 PM

Kaip rašoma Klaipėdos miesto apylinkės teismo pranešime, metamfetaminą vartojusiam buvusiam grupės „Pikaso“ nariui 30 m. Davidui Šamrajui skirta 5 tūkst. 200 litų bauda, o narkotikus platinę asmenys sulaukė bausmių nuo laisvės apribojimo iki jos atėmimo.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2012 m. birželio ir liepos mėn. D.Šamrajus penkis kartus neteisėtai įgijo ir laikė apie 50 g miltelių, kurių sudėtyje buvo psichotropinės medžiagos – metamfetamino. Šie narkotikai nuteistajam buvo perduodami iš Kauno per siuntas autobusais. Už kiekvieną narkotikų gramą jis mokėjo po 200 litų.

Paskutinį kartą atsiimti narkotikų siuntos D.Šamrajaus prašymu 2012 m. spalio mėnesį atvyko jo draugas. Apie neteisėtą siuntinio turinį nežinojusį vyrą Klaipėdos autobusų stotyje sulaikė policijos pareigūnai. Jie kratos metu popierinėje dėžėje rado du batus, viename jų buvo paslėpta dešimt plastikinių maišelių su metamfetaminu.

Davidas Šamrajus savo kaltę pripažino iš dalies ir nurodė, kad ne vieną kartą prašė atsiųsti narkotikų. Teisme D.Šamrajus tikino narkotikus pirkęs asmeniniam vartojimui, niekada jų neplatino ir nepardavinėjo kitiems asmenims.

Teismas, remdamasis ne tik jo prisipažinimu, bet ir kitų nuteistųjų, liudytojo parodymais, telefoninių pokalbių įrašais, patvirtino, kad D.Šamrajaus kaltė dėl narkotikų įgijimo ir vartojimo įrodyta.

Šių metų pradžioje D.Šamrajus jau buvo nuteistas dėl sukeltų muštynių vienoje Klaipėdos degalinėje. Tąkart teismas jam skyrė laisvės apribojimą šešiems mėnesiams ir įpareigojo atlyginti nukentėjusiajam 1 tūkst. litų neturtinės žalos. Teismas, subendrinęs šią bausmę su bausme už narkotikų vartojimą, be jau minėtos daugiau negu 5 tūkst. litų baudos, paskyrė laisvės apribojimą tokiam pačiam laikotarpiui, į jį įskaičiuojant atliktos ankstesnės bausmės dalį ir suėmimo vietoje išbūtą vieną parą.

Teismas skyrė bausmes ir kitiems asmenims, susijusiems su narkotikų prekyba. Už metamfetamino platinimą, heroino įgijimą ir laikymą 31 m. Lukas Kubilius nuteistas laisvės atėmimu dvejiems metams ir dvidešimčiai dienų. Iš šio narkotikų tiekėjo metamfetaminą pirkusiam ir D.Šamrajui siuntusiam 33 m. Tomui Kupriui skirtas dvejų metų laisvės apribojimas ir 3 tūkst. 250 litų bauda, o jį su narkotikų pirkėju suvedusiam bei aktyviai tarpininkavusiam 26 m. Dmitrijui Šiškinui apribota laisvė vieneriems metams ir šešiems mėnesiams.

Abu nuteistieji taip pat turės neatlygintinai visą bausmės atlikimo laiką išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Šis nuosprendis dar neįsiteisėjęs, todėl jį teismo proceso dalyviai gali skųsti aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.