Narkotikų bylą išnarplioti trukdo įskaudusi R. Žemaituko nugara

Kauno apygardos teismui trečiadienį nepavyko atversti baudžiamosios bylos, kurioje šio miesto gyventojas 38 metų bedarbis Robertas Žemaitukas kaltinamas 22,5 kilogramo metamfetamino gabenimu. Krovinio vertė – apie 900 tūkst. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jun 18, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:36 PM

Teismo proceso dalyviams iš Kauno tardymo izoliatoriaus, kuriame laikomas R.Žemaitukas, buvo atsiųsta medikų pažyma.

Dėl didžiulio kiekio narkotikų teisiamą kaunietį prieš posėdį ėmė kamuoti nugaros skausmai, jis nebegali pakilti iš lovos.

Todėl teismo posėdyje nebuvo apklaustas policijos tyrėjas ir kiti du liudininkai, kuriuos prašė iškviesti R.Žemaituko gynėjas, vienas brangiausių Kauno advokatų Ričardas Girdziušas. Kitas posėdis įvyks tik rugsėjį.

Byla dėl narkotikų vežimo buvo iškelta dar 2011 metų lapkričio 20 dieną, kai Babtų apylinkėse (Kauno r.) policija „Volkswagen Passat“ automobilio bagažinėje aptiko tris maišus kvaišalų. Mašinoje sėdėjo vairuotojas ir keleivis.

Vairuotojas, būdamas pareigūnų automobilyje, pateikė R.Žemaituko vardu išduotą pažymėjimą, bet paskui įsėdo į „VW Passat“ ir paspaudė greičio paminą. Netoli nuvažiavęs automobilis apsivertė, o nusikaltėliai pabėgo, palikę mašiną ir narkotikus.

R.Žemaitukas ilgą laiką nuo teisėsaugos slapstėsi užsienyje. Jis aiškino, jog Prancūzijoje dirbo statybininku.

2014 metų pradžioje R.Žemaitukas pats atėjo į policiją, tvirtindamas, jog automobilyje buvo visai ne jis.

Kaip svetimo žmogaus rankose atsidūrė jo vairuotojo pažymėjimas, jis teigė nežinąs, šį dokumentą buvo pametęs. „VW Passat“ esą priklauso ne jam, transporto priemone naudojasi ne vienas žmogus.

Nuosprendžio vyriškis laukia suimtas. Jam gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

Kartu su R.Žemaituku važiavęs vyras nebuvo nustatytas. Iš pradžių įtarimai buvo pateikti Stasiui Šablevičiui – jo tėvams priklauso „Volkswagen Passat“. Tačiau vėliau S.Šablevičius buvo pripažintas liudytoju.

R.Žemaitukas anksčiau buvo teistas už vagystę. Manoma, kad jis gali būti susijęs su kvaišalų platintojų gaujomis, tačiau bendrininkų nustatyti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.