Rachinšteinų giminė murdosi teismuose

Kol ES lėšų grobstymu ir sukčiavimu įtariamas aferų meistras Sergejus Rachinšteinas leido dienas už grotų, jo sūnus Erikas šėlo Klaipėdoje. Dėl to jam vakar teko aiškintis Vilniaus teisme.

Klaipėdos policininkai E.Rachinšteinui surašė protokolą už vairavimą neblaiviam.<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėdos policininkai E.Rachinšteinui surašė protokolą už vairavimą neblaiviam.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-06-18 09:55, atnaujinta 2018-02-12 18:06

Važiuodami į Klaipėdą viršijo greitį, uostamiestyje įsivėlė į konfliktą su naktinio klubo apsaugininkais ir įkliuvo policijai, rašo „Lietuvos rytas“.

Tokias linksmybes Vilniaus apylinkės teisme vakar teko prisiminti šešėlinio milijonieriaus S.Rachinšteino sūnui 24 metų E.Rachinšteinui.

Pramogas nutraukė policija

Klaipėdos policija Vilniaus teismui atsiuntė protokolą, kurį E.Rachinšteinui surašė už tai, kad vėlų kovo 22-osios vakarą Naujojo Sodo gatvėje neblaivus vairavo automobilį „Mercedes-Benz“.

Tėvo įkurtoje bendrovėje „Everita“ dirbantis E.Rachinšteinas teisme sieks įrodyti, jog nieko panašaus nebuvo.

E.Rachinšteinas policijos pareigūnams įkliuvo šalia naktinio klubo „Dr.Who“. Pareigūnai jam nustatė vidutinį girtumą – 1,86 promilės alkoholio.

E.Rachinšteinas tikino tą naktį automobilio nevairavęs. Jaunuolis teigė, kad į klubą keturis draugus atvežė kitos S.Rachinšteino bendrovės „Nekilnojamojo turto valdymas“ vairuotojas Airidas Giža. Jį planuojama apklausti artimiausiame teismo posėdyje.

Klube – nepageidaujamas

E.Rachinšteinas įsitikinęs, jog pareigūnai buvo iškviesti po jo konflikto su naktinio klubo apsaugos darbuotojais.

Milijonieriaus sūnus pasakojo, kad likus savaitei iki šio įvykio klube „Dr.Who“ jis buvo įsivėlęs į konfliktą. Tąkart neblaivus vilnietis į klubą buvo atvykęs su mergina.

„Kai aš prie durų pamačiau tą patį apsaugininką, supratau, kad jis mane prisimena ir į klubą tikrai neįleis.

Tarp mūsų vėl kilo ginčas“, – pasakojo karšto būdo jaunuolis.

Jis neslėpė, jog į uostamiesčio naktinį klubą vėl bandė patekti neblaivus: „Nematau čia nieko bloga. Mašiną vairavo kitas žmogus, todėl nesuku dėl to galvos.“

Tikisi vaizdo įrašų

Į kitą teismo posėdį bus kviečiami ir Klaipėdos policijos patruliai, protokolą surašę ne vairuotoju prisistačiusiam vyrui, o E.Rachinšteinui.

Teismas pareikalavo, kad naktinio klubo administracija pateiktų vaizdo kamerų įrašus, kuriuose gali būti matoma, kuris vaikinas sėdėjo „Mercedes-Benz“ vairuotojo vietoje. Teismas jokio atsakymo iš klubo nesulaukė, todėl prašymą išsiųs dar kartą.

Bendrovė „Nekilnojamojo turto valdymas“ atsiuntė raštą, jog tądien į Klaipėdą išvykusį automobilį „Mercedes-Benz“ vairavo A.Giža.

Tai esą gali patvirtinti ir stacionaraus greičio matuoklio nuotrauka. Važiuodamas iš Vilniaus į Klaipėdą automobilis viršijo greitį, o nuotraukoje matyti, kas sėdi prie jo vairo.

Vilnietis mėgsta mosuoti kumščiais

Naktiniuose klubuose šėlti mėgstantis E.Rachinšteinas policijai turėjo aiškintis ir praėjusį savaitgalį. Pareigūnai buvo iškviesti į Vilniuje esantį naktinį klubą „Pantera“.

Liudytojai pasakojo, jog su bičiuliais į klubą atėjęs E.Rachinšteinas sukėlė muštynes, o vienam baro lankytojui buvo sulaužytas žandikaulis.

Prieš teismo posėdį E.Rachinšteinas žurnalistams teigė, jog buvo apkalbėtas jo nemėgstančių žmonių.

Pernai rugsėjį šis jaunuolis prakirto antakį konkurse „Mis Lietuva“ „Mis publikos“ titulą laimėjusiai Elitai Citovičiūtei. Po kelių savaičių sužalojo dar vieno sostinės baro lankytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.