Agurkinių lyderiui – maloni žinia iš teismo

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį Agurkinių gaujos lyderiui 42 metų Sauliui Velečkai ir jo 41 metų žmonai Linai Velečkienei pasiuntė gerą žinią. Velečkos buvo išteisinti byloje dėl neteisėto praturtėjimo. Teismo motyvas - nebuvo įrodyta, kad turtas buvo įsigytas iš neteisėtų pajamų.

S.Velečkai ir jo žmonai neteks atsisveikinti su prabangiais papuošalais, automobiliais ir kitais daiktais.<br>N.Povilaičio nuotr. iš archyvo
S.Velečkai ir jo žmonai neteks atsisveikinti su prabangiais papuošalais, automobiliais ir kitais daiktais.<br>N.Povilaičio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-06-19 16:15, atnaujinta 2018-02-12 16:46

S.Velečka, pravarde Agurkas, šiuo metu laukia teismo Vilniaus tardymo izoliatoriuje. Jis yra suimtas kitoje byloje, iškeltoje dėl sunkių nusikaltimų. Gaujos narių rankos suteptos krauju – jie kaltinami kauniečio Vidmanto Sadausko žmogžudyste, rengimusi nužudyti kitą auką, kelių šimtų kilogramų narkotikų platinimu ir kontrabanda, neteisėtu ginklų ir sprogmenų laikymu.

Dėl gaujos vadeivos ir jo žmonos praturtėjimo buvo pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas.

S.Velečkos ir jo sutuoktinės teisės buvo apribotos į aukso dirbinius ir prabangų, deimantais papuoštą laikrodį, kurių bendra vertė – per 163 tūkst. litų.

Buvo areštuoti ne tik Velečkų papuošalai, bet ir trys „BMW“ automobiliai, du motociklai.

Mokesčių inspekcijos atstovai pareiškė, jog nuo 2001 iki 2011 metų S.Velečkos išlaidos legalias, pagrįstas pajamas viršijo 560 tūkst. litų, o L.Velečkienės išlaidos pajamas viršijo 220 tūkst. litų.

Per kratą sutuoktinių namuose pareigūnai paėmė 9 tūkst. litų kainuojantį auksinį pakabuką su briliantais, 21 tūkst. litų vertės auksinį moterišką žiedą su briliantais, 34 tūkst. litų vertės auksinį žiedą su deimantais, kitus papuošalus.

Žiaurumu pagarsėjusių Agurkinių lyderis buvo minimas ir Kauno tariamos pedofilijos byloje. Anksčiau, įtariama S.Velečka ir Drąsius Kedys buvo bičiuliai, tačiau tarp jų perbėgo juoda katė. Vyrams susipykus dėl pinigų, teisėsaugą pasiekė žinios, kad D.Kedys planavo S.Velečką nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.