Pramogos ant ledo su „Subaru“ 17-metį atvedė į teisiamųjų suolą

Panevėžio miesto apylinkės teisme vakar nuosprendį išgirdo 17-metis Dembavos kaimo gyventojas. Vaikinas į teisiamųjų suolą sėdo dėl šiemet vasarį ant užšalusio tvenkinio įvykusios nelaimės. Nepilnamečiui nesuvaldytam galingam sportiniam automobiliui „Subaru Impreza WRX“ atsitrenkus į pakrantės medžius, buvo mirtinai sužalota kartu važiavusi 26 metų mergina.

Per avariją labiausiai nukentėjo "Subaru" galinė dalis ir šonas, kur sėdėjo mergina, netrukus mirusi nuo sužalojimų.<br>R.Stundžienės nuotr.
Per avariją labiausiai nukentėjo "Subaru" galinė dalis ir šonas, kur sėdėjo mergina, netrukus mirusi nuo sužalojimų.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 19, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:36 PM

Prie vairo sėdo jauniausias

Nelaimė Velžio seniūnijoje, ant tvenkinio prie Keravos kaimo, įvyko vos prasidėjus vasario 2 dienai, apie 0 val. 20 min.

Kaip teisme pasakojo teisiamasis, jis tą vakarą su 49 metų tėvu, 22 metų broliu ir pastarojo drauge, 26 metų dembaviške Vaiva D. buvo pirtyje. Prieš tai nepilnametis broliui padėjo persivežti daiktus į kitą butą.

Po pirties važiuodama į namus Dembavoje, kompanija sumanė pasivažinėti po užšalusį tvenkinį. Teisiamo nepilnamečio teigimu, iš pradžių po ledą iš Anglijos atvarytu automobiliu „Subaru Impreza WRX“ kiek pavažinėjo brolio draugė. Jai bei vaikino broliui ir priklausė minėtas sportinis automobilis.

Po to prie vairo panoro sėsti jauniausias ekipažo narys. Nors 17-metis neturi vairuotojo pažymėjimo, jis moka vairuoti automobilį. Akivaizdu, kad tamsoje, ant pliko ir lygaus kaip stiklas tvenkinio ledo vaikino įgūdžių buvo per maža.

Slysdamas šonu, „Subaru“ trenkėsi dešiniuoju šonu į pakrantėje augančius medus. Didžiausias smūgis kliuvo už vairuotojo ant užpakalinės sėdynės sėdėjusiai merginai.

Užgeso ligoninėje

Sunkiai sužeista Vaiva D. greitąja buvo išvežtas į Panevėžio ligoninę. Tačiau tą pačią naktį, 2 val. 50 min., ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje mirė.

Traumą patyrė ir kartu važiavęs vyresnysis teisiamojo brolis – jam nustatytos galvos ir kairiosios ausies žaizdos, galvos sumušimas. Medikams suteikus pagalbą, jis išleistas gydytis į namus. Jaunuolių tėvas ir pats nepilnametis vairuotojas per avariją nenukentėjo.

Nelaisvės išvengė

Nepilnamečio teismas ilgai neužtruko. Birželio 5 dieną vykusio pirmojo teismo posėdžio metu jaunuolis visiškai pripažino savo kaltę, todėl teisėjas Donatas Jatužis nusprendė liudininkų apklausos atsisakyti. Byla buvo išnagrinėta per vieną teismo posėdį.

„Savo elgesį vertinu blogai. Norėjau išbandyti automobilį“, – aiškino teisme 17-metis.

Ketvirtadienį teismas dembaviškiui skyrė 1 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau nutarė sutrumpinti jos laiką vienu trečdaliu (iki 8 mėn.) ir atidėti jos vykdymą 1 metams. Taip pat jam skirta auklėjamojo pobūdžio priemonė – per 6 mėn. 17-metis turės 60 val. atidirbti globos ar sveikatos priežiūros įstaigose.

Teisėjo teigimu, visiškai atleisti nuo bausmės 17-mečio nebuvo galimybės, nes negalima atmesti, jog jis ateityje vėl nepadarys panašaus nusikaltimo. Vaikinas anksčiau yra teistas už chuliganizmą (teistumas išnykęs), baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimą – sulaikytas policijos pareigūnų, kai neturėdamas teisės vairavo nedraustą, neregistruotą automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.