Nuteisti nelegalus per Lietuvos sieną gabenusios grupės nariai

Panevėžio apygardos teismas, baigęs nagrinėti neteisėto valstybės sienos perėjimo Lietuvos Respublikos teritorijoje baudžiamąją bylą, kaltu pripažino nusikaltimui bendrininkų grupę organizavusį 35 metų vilnietį R.V., nuteisiant jį šešerių metų laisvės atėmimo bausme, ir 31 bei 38 metų jo padėjėjus – S.Z. ir D.K. – ketverių metų trejų mėnesių ir dvejų metų laisvės atėmimu.

Nelegalus gabenusios grupės nariai įkliuvo pasieniečiams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Nelegalus gabenusios grupės nariai įkliuvo pasieniečiams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 4:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:47 PM

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, 2013 metų pavasarį R.V., susitaręs su bendrininku, dėl savanaudiškų paskatų – už piniginį atlygį, Ignalinos rajone organizavo valstybės sieną pereisiančių užsieniečių, neturinčių nuolatinės gyvenamosios vietos, gabenimą.

Nelegalų migrantų gabenimo organizatorius, suradęs transporto priemonę ir paskirstęs vaidmenis savo padėjėjams, mobiliojo ryšio telefonu koordinavo nusikaltimo vykdymą ir davė nurodymus bendrininkams. Tačiau nusikalstamos veikos vykdytojams nepavyko surasti neteisėtai sieną perėjusių ir pasiklydusių užsieniečių.

Du Afganistano Islamo Respublikos ir keturis Vietnamo Socialistinės Respublikos piliečiais prisistačiusiais užsieniečius rado ir sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną organizavimą dėl savanaudiškų tikslų numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.