Policijos reidas Pasvalio r.: girtas vairuotojas bandė sprukti

Pasvalio rajone sulaikytas girtas ir be vairuotojo pažymėjimo vyras, kuris pamatęs reidą vykdančius pareigūnus bandė sprukti.

Pasvalio rajone kartu dirbo Lietuvos ir Latvijos pareigūnai.<br>Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Pasvalio rajone kartu dirbo Lietuvos ir Latvijos pareigūnai.<br>Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 11:55 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:04 PM

Kaip pranešė Panevėžio apskrities VPK, siekiant išaiškinti neblaivius ir nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų apsvaigusius transporto priemonių vairuotojus, trečiadienį Pasvalio rajone, kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, ties Talačkonių kaimu, vyko bendras Latvijos Respublikos ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnų reidas.

Prevencinio reido metu patikrinti 204 transporto priemonių vairuotojai. Išaiškintas vienas neblaivus vairuotojas ir vienas vairuotojas, vartojęs alkoholio, tačiau jo girtumas leistinos normos neviršijo.

Automobiliu „Audi 80“ važiavęs 45-erių metų Pasvalio rajono gyventojas A.M., pamatęs dirbančius pareigūnus, staigiai apsisuko ir pradėjo važiuoti priešinga kryptimi. Netikėtas vairuotojo manevras pareigūnams sukėlė įtarimą. Paviję bėglį, pareigūnai nustatė 1,57 promil. girtumą.

Šiam vairuotojui 2008 metais jau buvo atimta teisė vairuoti, atėmimo laikas pasibaigęs, tačiau A.M. nėra įvykdęs būtinų sąlygų vairuotojo pažymėjimui atgauti. Vyras neturėjo automobilio registracijos dokumento, civilinės atsakomybės draudimo, neatlikta automobilio techninė apžiūra.

Vairuotojui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, o automobilis išvežtas į saugojimo aikštelę.

Pareigūnai primena, kad pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksą transporto priemonės vairavimas neblaivaus vairuotojo, kai jam jau buvo paskirta administracinė nuobaudą už vairavimą neblaiviam ir atimta teisė vairuoti, užtraukia baudą nuo keturių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.