Sukčių aferą primins už 10000 litų „įsigytas“ muilo gabaliukas

Šiaulių policijos pareigūnams dar tebesiaiškinant, kas prieš tris savaites apmulkino gatvėje sutiktiems užsieniečiams JAV dolerius į litus iškeisti pasišovusius pensininkus, gautas dar vienas pranešimas apie analogišką nusikaltimą.

Mikliarankiai sukčiai vietoj JAV dolerių pensininkui įbruko servetėlių ir muilo gabaliuką.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvioji nuotrauka
Mikliarankiai sukčiai vietoj JAV dolerių pensininkui įbruko servetėlių ir muilo gabaliuką.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvioji nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 20, 2014, 5:50 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:36 PM

Į policiją kreipęsis 80 metų šiaulietis pasiguodė, kad sutikęs padėti dviems į bėdą patekusiems tamsaus gymio užsieniečiams prarado 10 tūkstančių litų.

Pažadėjo dosniai atsilyginti

Santaupų netekęs pensininkas sakė, kad į romus panašius apie 50-55 metų amžiaus vyrą ir tokio pat amžiaus moterį jis sutiko netoli centrinės turgavietės.

Rusiškai kalbėjusi pora pasisakė nežinanti, kaip patekti į ligoninę, ir paprašė pensininko juos ten palydėti.

Nieko bloga neįtaręs šiaulietis sėdo į „užsieniečių“ automobilį. Bevažiuojant vyras ir moteris lyg tarp kitko pasiguodė, kad su savimi turi tik dolerius, o ligoninėje bus reikalingi litai.

Apie pinigus prakalbusi porelė pensininko paklausė, ar jis negalėtų iškeisti pinigų, ir už valiutos pakeitimą pažadėjo net 1000 litų atlygį.

Rado tik servetėlių ir muilo gabaliuką

Sutikęs padėti pensininkas nuėjo į banką iš savo sąskaitos pasiėmė 10 tūkstančių litų, kuriuos vėliau užsieniečiams iškeitė į JAV dolerius.

Kad yra apgautas, šis šiaulietis suprato tik grįžęs namo.

Rankinėje, kurioje turėjo būti JAV doleriai, pensininkas rado servetėlių ir muilo gabaliuką.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pradėję Šiaulių policijos pareigūnai neabejoja, kad 80-metis šiaulietis nukentėjo nuo tų pačių sukčių, kurių aukomis prieš tris savaites tapo garbaus amžiaus šiauliečių pora.

Paprašė parodyti kelią

Gegužės 27-ąją į policiją kreipusis 78 metų šiaulietė pranešė, kad tamsaus gymio vyras su moterimi išviliojo 400 eurų ir 7500 litų.

Ant sukčių jauko garbaus amžiaus šiauliečių pora užkibo eidami į polikliniką.

Čia pensininkus užkalbinę nepažįstamas vyras ir moteris paklausė, kaip patekti į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Į šiauliečius ši pora kreipėsi laužyta rusų kalbą, o tarpusavyje kalbėjosi nukentėjusiems nežinoma kalba.

Užkalbinti pensininkai sutiko užsieniečiams parodyti kelią į ligoninę ir sėdo į jų automobilį.

Pasigedo 18 tūkstančių litų

Bevažiuojant užsieniečiams kažkas paskambino telefonu. Po pokalbio jie pasakė, kad važiuoti į ligoninę nebereikia, tačiau iškilo problema – reikia kuo greičiau į litus išsikeisti jų turimus dolerius.

Tai išgirdę pensininkai sutiko padėti užsieniečiams ir pasakė, kad dolerius į litus jie gali iškeisti namuose – juolab, kad nepažįstamieji už tai pažadėjo dosniai atsilyginti.

Gatvėje sutiktus užsieniečius pensininkai parsivedė į savo butą, kur ir iškeitė pinigus. Kad yra apgauti garbaus amžiaus šiauliečiai suprato tik po to, kai mikliarankiai sukčiai išėjo lauk.

400 eurų ir 7500 litų netekę pensininkai kreipėsi į policiją.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pradėję pareigūnai prisiminė, kad pernai nuo tokių sukčių nukentėjo dar vienas pensininkas.

Šis į aferistų pinkles patekęs vyriškis po „valiutos keitimo operacijos“ savo bute pasigedo 18 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.