Vaikus palapinėje auginusi motina keliasi į pataisos namus

Prie namų, kur gyvena mažametė dukra, negalinti prisiartinti Širvintų rajono gyventoja 33 metų Irina Šutova savo vaikų nematys trejus metus.

Prieš teismo posėdį moteris buvo įnikusi į telefoną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prieš teismo posėdį moteris buvo įnikusi į telefoną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 20, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 PM

Vilniaus apygardos teismas (VAT) penktadienį jai skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę. Ją moteris turės atlikti pataisos namuose.

Vieną iš savo pusantrų metų dvynių dukterų I.Šutova sunkiai sužalojo praėjusių metų birželio 13-ąją.

Naktį į ligoninę atvežtą mergaitę apžiūrėję medikai buvo apstulbę – jie tvirtino pirmą kartą matantys kone mirtinai sužalotą tokio amžiaus vaiką. Ant mažametės kūnelio beveik nebuvo  sveikos vietos – jį visą ženklino kraujosrūvos.

Kūdikiui buvo nustatyta galvos skliauto ir blauzdikaulio lūžių, kirstinių žaizdų kaktoje, viršutinės lūpos sužalojimų, išmušti aštuoni dantys, krauju pasruvusios abiejų akių tinklainės.

Mergaitės rankoje aptikta ir senesnių lūžių, tad pareigūnams kilo įtarimų, kad ji buvo mušama nuolat. Kai pareigūnai sulaikė I.Šutovą, ji buvo neblaivi, nors tuo metu laukėsi kito vaiko. Dėl šiurpaus nusikaltimo ji buvo vadinama motina siaubūne.

Mažametę dukterį sumušusi I.Šutova tris savaites gyveno pamiškėje stovinčioje palapinėje, vėliau buvo apgyvendinta Širvintų rajono socialinės pagalbos centre. Vėliau moteris buvo gydoma vienoje Vilniaus ligoninių.

Nukentėjusi mergaitė augo kartu su savo sesutėmis: dvyne ir metais vyresne. Jų motina neskriaudė. Visų šių trijų dukrų I.Šutova susilaukė su savo sugyventiniu 48 metų Daliumi Vegele. Praėjusiais metais jie susilaukė dar vieno sūnaus.

Vyras dabar prižiūri ir motinos sumuštą dukterį, ir kitus vaikus. I.Šutovai teismas draudžia bendrauti tik su nukentėjusia mažamete. Už sumuštos mažametės gydymą Valstybinei ligonių kasai I.Šutova turės sumokėti per 15 tūkstančių litų. Bylą dėl mažametės sužalojimo VAT išnagrinėjo neviešuose teismo posėdžiuose. Išklausyti nuosprendžio atvykusi I.Šutova akis slėpė po tamsiais akiniais.

Moteris teisme prisipažino, kad mušė savo mažametę dukterį, tačiau neigė padariusi jai sunkių kūno sužalojimų. Nuteistosios advokatas Česlovas Bakasėnas neatmetė galimybės, kad mergaitę galėjo sužaloti kas nors kitas. „Vaikas nebuvo izoliuotas. Su juo buvo ir tėvas, ir kiti asmenys“, – kalbėjo advokatas.

I.Šutova turi dar vieną dukterį, kurios susilaukė iki pažinties su D.Vegele. 16-metę dukrą nuo gimimo augina Joniškio rajone gyvenanti I.Šutovos motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.