Medikės žudikas už slapstymąsi kalės trimis mėnesiais ilgiau

Gargždiškis Vytautas Albokas, nužudęs jį atstūmusią mylimąją ir nuteistas 11 metų nelaisvės, už grotų praleis trimis mėnesiais daugiau. Bausmė 31 metų vyrui pailgėjo už devynių mėnesių slapstymąsi. Už vengimą atlikti laisvės atėmimo bausmę Klaipėdos rajono apylinkės teismas V.Albokui skyrė šešis mėnesius nelaisvės. Subendrinus šią bausmę su ankstesniąja terminas už grotų pailgėjo tik trimis mėnesiais.

V.Albokas slapstėsi devynis mėnesius.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Albokas slapstėsi devynis mėnesius.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-06-21 14:19, atnaujinta 2018-02-12 15:15

Už vengimą atlikti laisvės atėmimo bausmę numatoma nelaisvė iki dvejų metų.

Kaimynai neįtarė, kas gyvena šalia

V.Albokas buvo sulaikytas pirmąją šių metų dieną Šventosios miestelyje. Policijos pareigūnų jis į butą neįsileido ir kviečiamas vardu tylėjo. Teko išlaužti duris.

Vyras atrodė nustebęs, bet pernelyg nesutrikęs. Jis pasakė žinąs, kad ieškomas dėl nužudymo, nors savo kaltės per visą ilgą bylos nagrinėjimą nepripažino. Nuteistasis neatrodė pernelyg išvargęs ar sulysęs, tik buvo gerokai pakeitęs išvaizdą – apžėlęs barzda.

Nuomojamame bute V.Albokas turėjo ir televizorių, ir kompiuterį. Kartais jis išeidavo į miestelio parduotuvę nusipirkti maisto produktų – šaldytuve buvo pakankamai atsargų. Namo kaimynai teigė kartais jį pastebėdavę, vyras pasisveikindavo, bet į ilgesnes kalbas nesileisdavo. O žmonės nė neįtarė, kas jis yra iš tikrųjų.

Klaipėdos rajono apylinkės teisme baudžiamoji byla dėl vengimo atlikti laisvės atėmimo bausmę išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Išklausyti sprendimo teisme V.Albokas nepanoro.

Žudikas aiškino pasislėpęs tikėdamasis, kad baigus visus bylos nagrinėjimus kasacine tvarka jis bus išteisintas, nes savo buvusios draugės nenužudė ir neįsivaizduoja, kas tai padarė.

Kai ir galutiniu teismo sprendimu jis buvo pripažintas kaltu, dar norėjo šiek tiek pabūti laisvėje. Esą buvo nusprendęs pasiduoti po visų švenčių – Kalėdų ir Naujųjų metų, bet policijos pareigūnai jį aplenkė.

Kaltinamasis aiškino, kad viskuo rūpinosi pats – nuomojamą butą Šventojoje susirado pagal skelbimą, pats nuvažiavo ir dėl visko susitarė. Iš kokių pinigų jis tuos kelis mėnesius mokėjo už nuomą ir pirko maistą, teismas nesiaiškino.

Šįmet sausio 22-ąją suėjo ketveri metai, kai Klaipėdoje buvo nužudyta 25 metų Daina Juškevičiūtė. Pasmaugtos dukters kūną nuomojamame bute aptiko jos aplankyti atvažiavusi motina.

Kaltino visus aplinkinius

V.Albokas su D.Juškevičiūte susipažino 2009 metų rudenį, kai mergina atvyko į internatūrą Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Gruodį pora dvi savaites gyveno V.Alboko bute Gargžduose. Vieną dieną Daina nieko nepasakiusi išėjo. Vyras visokiais būdais bandė mylimąją susigrąžinti, bet ji į kalbas nesileido, o motinai ir draugėms sakė, kad jo bijo.

Apžiūrėjus tragedijos vietą apiplėšimo versija iškart buvo atmesta – niekas nedingo. Pernai lapkritį Lietuvos Aukščiausiasis teismas atmetė V.Alboko skundą ir nepaliko jokios vilties pakeisti nuosprendį.

V.Albokas skunde tikino esąs nekaltas, bet kaltino visus kitus, kurie neva falsifikavo įkalčius, iškraipė liudytojų pasakojimus ir melavo, o teismus koneveikė, kad šie pažeidė nešališkumo principus.

11 metų nelaisvės - tokį Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį V.Albokui pernai kovo 25 dieną paliko galioti ir Apeliacinis teismas. Nuosprendis iškart įsiteisėjo. Žudikas iškart turėjo būti suimtas, bet teismo salėje jis nepasirodė.

Nuteistajam buvo sugrąžinti visi dokumentai, o jo artimiesiems - 50 tūkst. litų užstatas. V.Albokas viską atgavo ir paspruko pasinaudojęs įstatymo spraga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth