Nemune galėjo paskęsti nuo pareigūnų sprukęs įtariamasis

Birželio 22-ąją apie 15.00 valandą Kauno policija gavo pranešimą, kad ties A.Juozapavičiaus prospekto 125 numeriu pažymėtu pastatu, į prie šviesoforo sustojusio automobilio „Chrysler Town Country“ galinę dalį atsitrenkė automobilis „Volkswagen Passat“, iš kurio išlipę vairuotojas su keleiviu nubėgo link Nemuno upės.

Nemunas galėjo pasiglemžti bėglio gyvybę.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nemunas galėjo pasiglemžti bėglio gyvybę.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-23 16:49, atnaujinta 2018-02-12 14:02

Į įvykio vietą atvykę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Patrulių rinktinės pareigūnai, rado du po eismo įvykio apgadintus automobilius bei automobilio „Chrysler Town Country“ vairuotoją M. B. (gimusį 1970 m.). Automobilis „Vokswagen Passat“ buvo be valstybinių numerių. Sužalotų asmenų nebuvo, apgadinti tik automobiliai.

Ieškodami eismo įvykio kaltininko ir jo keleivio, pareigūnai nuvažiavo link Nemuno upės, kur, ties Juozapavičiaus pr. 114 numeriu pažymėtu pastatu, pastebėjo įtartiną asmenį. Pastarasis pamatęs policijos tarnybinį automobilį šoko į Nemuno upę ir pradėjo plaukti į kitą upės pusę. Pareigūnai šaukė vyrui, kad jis neplauktų tolyn, o grįžtų į krantą, nes gali nuskęsti bei nedelsdami iškvietė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojus.

Atvykus gelbėtojams vyras buvo įveikęs daugiau nei pusę upės pločio, tačiau, likus apie 100 metrų iki kranto H. ir O. Minkovskių gatvės pusėje paniro po vandeniu ir dingo. Gelbėtojai dar bandė vyro ieškoti, tačiau nesėkmingai.

Vėliau automobilyje „Volkswagen Passat“ buvo rasti valstybiniai numeriai, pagal kuriuos paaiškėjo, kad minėtas automobilis yra ieškomas, kaip vogtas Panevėžyje. Taip pat iš gydymo įstaigos priimamojo buvo gautas pranešimas apie sužalotą Kėdainių rajono gyventoją J. L. (gimusį 1990 m.), kuris, kaip paaiškėjo, važiavo minėtu „Volkswagen Passat“ automobiliu . Kauno apskr. VPK pradėta administracinė teisena dėl eismo įvykio bei ikiteisminis tyrimas dėl asmens paieškos. Pirminiais duomenimis, Nemuno upėje galimai nuskendo policijai gerai žinomas, 1980 m. gimęs Kėdainių rajono gyventojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.