Vilkaviškio r. gyventojai cigaretes į Lietuvą atsitempė upe

Prie sienos su Rusija Šilgalių užkardos pareigūnai sulaikė du Vilkaviškio rajono gyventojus, per Šešupės upę virve iš Rusijos atsitempusius kontrabandinių rūkalų krovinį.

Vilkaviškio rajono gyventojai cigaretes į Lietuvą atsitempė per Šešupę.<br>VSAT nuotr.
Vilkaviškio rajono gyventojai cigaretes į Lietuvą atsitempė per Šešupę.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:17 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienio naktį VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Slavikų kaimo ribose pastebėjo du įtartinus asmenis. Valstybės siena su Rusija čia eina Šešupės viduriu. Pasieniečiai kelis asmenis pamatė ir kitame krante. Lietuvos pusėje buvę vyrai, kaip vėliau paaiškėjo, iš Rusijos upe atsitempė prie virvės pririštą rūkalų krovinį.

VSAT pareigūnai, iš tarnybinio ginklo iššovę 2 įspėjamuosius šūvius į orą, juos sulaikė apie 300 metrų nuo sienos. Paaiškėjo, kad tai yra 25-erių ir 27-erių Vilkaviškio rajono gyventojai. Jie per Šešupę atsiplukdė 4 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy Red“ ir „Viceroy Blue“ su Rusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos Šilgalių užkardos pareigūnai sulaikytiesiems pradėjo administracinių bylų teisenas. Abi bylas nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas. Kontrabandininkams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

27-erių Vilkaviškio rajono gyventojas pasienio ruože buvo be privalomo čia turėti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Už tokį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą jam bus skirtas įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų.

Po apklausos abu vyrus pasieniečiai paleido. Sulaikytos cigaretės laikinai saugomos Šilgalių užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.