Šalčininkų rajone sulaikyti keturi sienos pažeidėjai

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė tris Rusijos ir vieną Gruzijos piliečius, kurie į Lietuvą neteisėtai pateko iš Baltarusijos.

Valstybės siena su Baltarusija.<br>VSAT nuotr.
Valstybės siena su Baltarusija.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-25 14:50, atnaujinta 2018-02-12 12:52

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienio naktį VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai Šalčininkų rajono Baušių kaimo prieigose, autobusų stotelėje, pastebėjo grupelę įtartinų asmenų ir juos sulaikė. Tai buvo pasus turėję 23-ejų Gruzijos pilietis bei trys čečėnų tautybės Rusijos piliečiai, 24-erių vyras, 34-erių moteris ir nepilnametė. Nė vienas jų neturėjo galiojančių Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų savininkams teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Sulaikytieji neslėpė, kad valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo neteisėtai. VSAT pareigūnai aptiko ir vietą, kur, įtariama, jie tai padarė. Siena buvo pažeista Šalčininkų rajono Sakalinės kaimo prieigose, kur Lietuvos pusėje įrengta apsauginė tvora. Čia pasieniečiai rado savadarbes kopėtėles. Įtariama, kad pažeidėjai pasinaudojo jomis perlipdami tvorą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ikiteisminį tyrimą atlieka VSAT Varėnos rinktinės, kurios saugomame ruože buvo pažeista siena, pareigūnai. 23-ejų gruziną ir 24-erių čečėną pasieniečiai uždarė į areštinę.

Moteris su nepilnamete pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Trečiadienį priešpiet jos laiką leido Tribonių užkardoje esančiose prieglobsčio prašytojams skirtose patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.