Baigta tirti senukus plėšusios ir žudžiusios banditų gaujos byla

Prieš pusantrų metų, 2013-ųjų sausio 8-ąją, Kėdainių rajoną ir visą Lietuvą sukrėtė itin žiaurus nusikaltimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jun 26, 2014, 3:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:50 AM

Pernaravos seniūnijos Gožių kaimo gyventojas, užsukęs į svečius, kraujo klane rado negyvą 68 metų Aldoną Dumčiuvienę.

Moters rankos ir kojos buvo surištos, galva, veidas nusėtas žaizdomis. Po kiek laiko pagalbinėse nekūrenamose patalpose buvo rastas jos 77 metų vyras Leonas Dumčius. Jo rankos taip pat buvo surištos, o galva sumušta. Tik vėliau nustatyta, kad vyras ten kankinosi pusantros paros, jis buvo nugabentas  į ligoninę, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Tirti žiaurų nusikaltimą buvo mestos gausios kriminalistų pajėgos, pasitelkti didžiausią patirtį sukaupę tyrėjai.

Pareigūnai netrukus nustatė penkis įtariamuosius: dvi jaunas moteris ir tris vyrus. Keturi iš penkių banditų – čigonai, o vienas lietuvis. Manoma, jog čigonai sutuoktinius savo aukomis pasirinko dėl L.Dumčiaus pomėgio prekiauti arkliais. Iš pažįstamų sužinoję apie ūkiškai gyvenančius sutuoktinius, kaltinamieji nusprendė juos apiplėšti.

Prieš Kauno apygardos teismą stos Šiaulių rajono gyventojas R. J (gim. 1987 m.), šiaulietis L. B. (gim. 1988 m.), kėdainietis A. S. (gim. 1976 m.), Dotnuvos sen. Žemaičių k. gyventoja J. J. (gim. 1992 m.) ir kėdainietė A. A. (gim. 1990 m.).

Tyrimo metu nustatyta, jog banditų gauja nusikaltimus darė ir kituose Lietuvos rajonuose. Gavę išankstinės informacijos apie vienišus senukus, jie plėšikavo Raseinių, Anykščių, Pakruojo rajonuose.

Banditų daromų nusikaltimų braižas buvo vienodas: jie užpuldavo atokesnėse vietovėse gyvenančius senyvo amžiaus žmones, žiauriai juos kankindavo reikalaudami pinigų ir aukso.

Šiuose rajonuose buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl plėšimų, tačiau įtariamieji nebuvo nustatyti tol, kol jie padarė nusikaltimą Kėdainių rajone.

Pagal pateiktus kaltinimus dviem nužudymais ir keturiais plėšimais kaltinamiems asmenims gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.