Girta motina gegutė kameros durimis tyrėjai sužalojo ranką

Panevėžyje gyvenanti 39 metų Ž.R. trečiadienį prisidarė rimtų nemalonumų – vidury dienos girta griovyje su mažamečiu vaiku rasta moteris policininkams bandė siūlyti kyšį, vėliau komisariate mėgino pabėgti iš laikino sulaikymo kameros ir metalinėmis durimis sužalojo tyrėjai ranką.

Žmonės pranešė, kad griovyje guli moteris, o šalia vaikiškame vežimėlyje sėdi vaikas.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Žmonės pranešė, kad griovyje guli moteris, o šalia vaikiškame vežimėlyje sėdi vaikas.<br>V.Balkūno asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 26, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:05 PM

Trečiadienio popietę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojams paskabinę žmonės pranešė Ūtos kaime, griovyje pamatę gulinčią moterį, o šalia jos vaikiškame vežimėlyje sėdintį vaiką.

Į nurodytą vietą nusiųstas patrulių ekipažas iš tiesų rado gulinčią girtutėlę moterį ir jos beveik 3 metukų dukrelę. Iškviestos vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos mergytę išvežė į laikinuosius globos namus. O jos motiną policijos pareigūnai išgabeno į policijos komisariatą.

Pakeliui į miestą Ž.R. pareigūnams ėmė siūlyti kyšį – 100 litų. Tačiau policininkų kyšiu sugundyti jai nepavyko. Nuvežtai į Panevėžio apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą panevėžietei buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,67 promilės.

Kad nors kiek prasiblaivytų ir būtų įmanoma ją apklausti, moteris buvo uždaryta į laikino sulaikymo kamerą.

Maždaug po valandos atlikti procesinių veiksmų atėjo policijos tyrėja. Vos jai atidarius kameros duris, Ž.R. puolė lauk ir bandė pabėgti. Ją sulaikydama, pareigūnė patyrė rankos traumą – Ž.R. Sunkiomis metalinėmis durimis prispaudė tyrėjai ranką. Vėliau medikai jai nustatė dešinės rankos dilbio sumušimą.

Dabar Ž.R. teks atsakyti ne tik už vaiko nepriežiūrą ir girto pasirodymą viešoje vietoje, tačiau ir bandymą papirkti pareigūnus bei pasipriešinimą jiems. Ši panevėžietė gerai žinoma vaikų teisių apsaugos tarnybai, ne kartą bausta už vaikų nepriežiūrą. Jos 18 ir 14 metų dukros gyvena su tėvu. Mažoji, kuriai netrukus sueis 3 metukai, pernai net du kartus buvo atsidūrusi vaikų globos namuose. Ž.R. nuolat girtauja. Pernai vasarą jai buvo nustatytas 3,07 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.