Dembavos tragedija išryškino teisės aktų spragas

Baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriuo siekta išsiaiškinti, ar Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbuotojai ir Panevėžio apskrities VPK pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas, reaguojant į 2013 metų rugsėjo 21 d. gautus nukentėjusiosios pagalbos pranešimus, išryškino kai kurių teisės aktų spragas.

Panevėžio apygardos teismui perduota Dembavoje įvykusios tragedijos baudžiamoji byla, kurioje du panevėžiečiai kaltinami nepilnametės nužudymu ir kitais nusikaltimais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Panevėžio apygardos teismui perduota Dembavoje įvykusios tragedijos baudžiamoji byla, kurioje du panevėžiečiai kaltinami nepilnametės nužudymu ir kitais nusikaltimais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:48 AM

Kartu pripažinta, kad dėl esamo teisės aktų reglamentavimo, kai kurie valstybės tarnautojai galėjo užtikrinti nepakankamai operatyvų reagavimą į pagalbos prašymą, tad galimai netinkami jų veiksmai turėtų būti vertinami tarnybinių patikrinimų metu. Pareigūnų manymu, derėtų iš naujo įvertinti reagavimą į pagalbos prašymus reglamentuojančius teisės aktus, šalinant jų trūkumus, aiškiau išdėstant pagalbą teikiančių darbuotojų elgesio taisykles ir jų įgyvendinimą. Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų teigimu, teisiškai reikšmingo priežastinio ryšio tarp nesėkmingos nukentėjusiosios gelbėjimo operacijos ir pareigūnų veiksmų nebuvo nustatyta, todėl ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Šio mėnesio pradžioje Panevėžio apygardos teismui perduota Dembavoje įvykusios tragedijos baudžiamoji byla, kurioje du panevėžiečiai kaltinami nepilnametės nužudymu ir kitais nusikaltimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.