Išžagintą kaimynę pasmaugė antru bandymu

Pažįstamą moterį išžaginęs ir pasmaugęs radviliškietis 34 metų Remigijus Patapas ilgai neišvys laisvės. Teismas šeštą kartą teistą ir pavojingu recidyvistu pripažintą nusikaltėlį įkalino 15 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 27, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:03 AM

Išniekintos ir nužudytos radviliškietės Svetlanos kūnas praėjusių metų liepos 19-osios vakare buvo aptiktas vieno S.Dariaus ir S.Girėno g. esančio daugiabučio balkone.

Ekspertai nustatė, kad moteris buvo išžaginta, o po to pasmaugta. Iš pradžių manyta, kad žudikas auką uždusino megztinio rankovėmis, bet vėliau paaiškėjo, jog naudota iš pėdkelnių suvyta smaugvirvė.

Kriminalistai išsyk įtarė, kad tai galėjo padaryta penkis kartus teistas ir prieš kelis mėnesius į laisvę išleistas R.Patapas. Radviliškietis dukart kalėjo už išžaginimą.

Spėjimas netrukus pasitvirtino. Per ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad R.Patapas su iš matymo pažįstama moterimi susitiko greta Radviliškio savivaldybės pastato esančiame bare „Gaiva“.

Kai baras užsidarė, alų ir vyną gėrusi trijulė kompanija išsiskirstė. R.Patapas nutarė palydėti anksčiau kaimynystėje gyvenusią sugėrovę namo.

Per ikiteisminį tyrimą radviliškietis prisipažino pasmaugęs moterį, bet tikino neturėjęs su ja lytinių santykių. Bet teismo medicinos ekspertai pastarąjį teiginį paneigė.

Ūmaus būdo radviliškietis moterį ėmė smaugti bendrame daugiabučio balkone.

Spurdančią auką jis buvo paleidęs. Kai atsigavusi moteris jį išvadino žudiku ir pasakė, kad turi sėdėti kalėjime, R.Patapas antruoju bandymu pasmaugė auką.

Palikęs balkone iki pusės apnuogintos moters kūną, žudikas pasiėmė nužudytosios kelnaites.

Iš pradžių iš dalies kaltę pripažinęs R.Patapas vėliau ėmė tikinti, kad teismą klaidina netiksliai parodymus užrašę ir jam grasinę policijos pareigūnai. Teismas šia versija nepatikėjo.

Aukos šeimai iš žudiko priteista beveik 55 tūkstančiai litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Ir žagino, ir vogė

* Pirmąkart R.Patapas prieš teismą stojo vos sulaukęs pilnametystės. 1999 m. jis už 68 metų moters išžaginimą nuteistas pusketvirtų metų. * Bausmės laikas sutrumpėjo dėl amnestijos, tad bausmės neatlikęs radviliškietis 2002 m. pavasarį išžagino 74 metų moterį. * Šešerius metus kalėti nuteistas nusikaltėlis grįžęs į laisvę padarė dar tris nusikaltimus – apsivogė, įkliuvo sukčiaudamas ir priešinosi policijos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.