Nuteistas sendaikčių supirkėją nužudęs jaunuolis iš Bauskės

Kaimyninės šalies Bauskės rajono 22 metų gyventojui I.L. už nužudymą iš savanaudiškų paskatų, plėšimą ir kitus nusikaltimus mūsų šalyje Panevėžio apygardos teismas skyrė šešiolikos metų laisvės atėmimo bausmę.

Bauskės gyventojas už nužudymą Lietuvoje nubaustas 16 m. laisvės atėmimo bausme.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Bauskės gyventojas už nužudymą Lietuvoje nubaustas 16 m. laisvės atėmimo bausme.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:53 AM

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, Panevėžio apskrities VPK ir Biržų rajono tyrėjų surinktais duomenimis, praėjusių metų pavasarį viename kaime buvo užpultas 63 metų sendaikčių supirkėjas. Nužudytojo kūną prakirsta galva biržiečiai rado laukuose netoli apleistų fermų – vos keletas kilometrų iki Latvijos sienos.

Iš kaimyninės šalies automobiliu atvykęs vyriškis buvo užpultas ir apiplėštas: pagrobti pinigai, asmens dokumentai, banko mokėjimo kortelė, mobiliojo ryšio telefonas ir kiti asmeniniai daiktai.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės J.S. teigimu, kaltinamasis su nukentėjusiuoju susipažino nužudymo išvakarėse, o kitą dieną atsiviliojo jį į nuošalesnę vietovę Biržų rajone. Kaltinamasis siekė išvengti baudžiamosios atsakomybės mėgindamas kaltę dėl nužudymo suversti kitam asmeniui, tačiau byloje surinkti įrodymai patvirtino jo kaltumą.

Iš viso už keturis nusikaltimus, vieną iš jų labai sunkų – gyvybės atėmimą iš savanaudiškų paskatų, įvykdytą apsvaigus nuo alkoholio, valstybės kaltintoja siūlė skirti 17 metų laisvės atėmimo bausmę. Tuo tarpu Baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą žmogaus gyvybei iš savanaudiškų paskatų numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.