Gaudynės Vilniuje: „Opel“ nuvertė stulpą, sužeisti 3 žmonės

Rimta avarija baigėsi policijai nepaklususio vairuotojo gaudynės Vilniaus gatvėmis. Nuo pareigūnų sprukęs automobilis rėžėsi į stulpą, per incidentą sužaloti trys bėgliai.

Nuo policijos automobiliu „Opel“ sprukusi jaunuolių kompanija rėžėsi į stulpą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Nuo policijos automobiliu „Opel“ sprukusi jaunuolių kompanija rėžėsi į stulpą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-06-30 09:53, atnaujinta 2018-02-12 09:26

Istorija prasidėjo pirmadienį paryčiais apie 4 val. 20 min. Kalvarijų-Kareivių-Ozo gatvių sankryžoje policijos pareigūnai stabdė automobilį „Opel Omega“. Tačiau jo vairuotojas, kaip vėliau paaiškėjo Vilniaus r. gyventojas A.T. (gim. 1991 m.), nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir bandė sprukti.

Prasidėjo gaudynės. Persekiojamo automobilio vairuotojas O. Milašiaus g. ir Nemenčinės pl. sankryžoje nesuvaldė mašinos ir rėžėsi į gatvės apšvietimo stulpą.

Nuo smūgio betoninis stulpas nuvirto ir užtvėrė visą važiuojamąją gatvės dalį. Virsdamas stulpas nutraukė elektros laidus.

Į avarijos vietą atskubėjo net keli greitosios pagalbos automobiliai, buvo iškviesti ugniagesiai.

Per incidentą nukentėjo „Opel“ vairuotojas ir du keleiviai. Vairuotojui A.T. ligoninėje buvo nustatytas galvos sumušimas. Suteikus medicinos pagalbą, jis iš ligoninės paleistas.

Taip pat sužeisti ir automobilio keleiviai Vilniaus r. gyventojas V.Š. (gim. 1994 m.) ir vilnietė E.B. (gimusi 1998 m.). Vaikinui nustatyta galvos sumušimų, kaklo raumenų patempimas. Merginai – galvos, kaklo, dubens ir krūtinės sumušimų bei galvos smegenų sukrėtimas. Abu irgi išleisti gydytis į namus.

Iš viso automobiliu važiavo trys vaikinai ir mergina. Vienas gale sėdėjęs keleivis nukentėjo visai nesunkiai, tad į ligoninę jo vežti nereikėjo. Vėliau pareigūnams jis sakė, jog visa kompanija gyvena Nemenčinės seniūnijoje, Raudondvaryje.

Vaikinas prisipažino, kad kompanija iki paryčių linksminosi mieste, nevengė ir alkoholio. Nusprendus važiuoti namo, juos pakeliui bandė sustabdyti policija.

Policija pradėjo įvykio tyrimą ir aiškinasi, kodėl „Opel“ vairuotojas nepakluso policijai ir bandė pasprukti. Ligoninėje paimta jo kraujo girtumui nustatyti.

Per avariją automobilis sumaitotas, jis nugabentas į policijos saugomą aikštelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.