Rusai sunkvežimiais į Lietuvą vežė gintarą

Vėlų sekmadienio vakarą, apie 23 val., į Ramoniškių (Sudargo) kelio postą iš Rusijos Federacijos atvyko du Rusijos piliečių vairuojami krovininiai vilkikai „Daf“ ir „Iveco Magirus“.

Muitininkai aptiko 54 kg gintaro už 30 tūkst. litų.<br>Muitinės nuotr.
Muitininkai aptiko 54 kg gintaro už 30 tūkst. litų.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 4:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:59 AM

Kaip pranešė Muitinės departamentas, detalaus muitinio tikrinimo metu, panaudoję tankio matuoklį ir fibroskopą, muitinės mobiliosios grupės ir posto pareigūnai krovininiuose vilkikuose aptiko įvairios frakcijos gintaro žaliavos: krovininio vilkiko „Daf“, vairuojamo piliečio L.A., ertmėse po daiktadėžių dugnais buvo rasti nuo muitinės kontrolės paslėpti į plastikinius maišelius supakuoti 54 kg gintaro žaliavos, kurios vertė daugiau kaip 13 tūkst. litų.

Piliečio V.F. vairuojamame kroviniame vilkike „Iveco Magirus“ muitinės pareigūnai aptiko gerokai daugiau – 122 kg gintaro žaliavos, kurios vertė daugiau kaip 30 tūkst. litų. Vairuotojas įvairios frakcijos gintaro žaliavą nuo muitinės kontrolės slėpė po gultu ir daiktadėžėse.

Neteisėtai gabenta gintaro žaliava ir krovininiai vilkikai sulaikyti.

Kaimyninės šalies piliečiams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Jiems gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, taip pat gabentos kontrabandos ir transporto priemonių konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.