Išpuoštą jaunutę merginą biržiečiai pardavė į sekso vergiją

Panevėžio apygardos teismas, baigęs nagrinėti prekybos žmonėmis baudžiamąją bylą, tris organizuota grupe veikusius biržiečius pripažino kaltais pardavus jaunutę, vos 18 metų sulaukusią merginą į Didžiąją Britaniją, kur jį turėjo papildyti prostitučių gretas. Mergina išsigelbėjo atsitiktinai išgirdusi vieno šių vyriškių pokalbį telefonu, kur jis paskelbė, kad tuoj atkeliaus nauja prekė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-07-01 15:15, atnaujinta 2018-02-12 08:15

Biržuose gyvenančiam 28 metų Mariui Šileikai ir to paties rajono gyventojui, 51 metų Jonui Juozėnui teismas skyrė po 4 metus nelaisvės. Trečiasis jų bendrininkas, Biržų rajone gyvenantis 24 metų Vygintas Dzinzeleta nuteistas trejų metų laisvės atėmimu, tačiau bausmės vykdymas jam atidėtas vieneriems metams. Taip pat jam paskirta auklėjamojo poveikio priemonė – įspėjimas ir elgesio apribojimas 10 mėnesių, uždraudžiant keisti gyvenamąją vietą be elgesio apribojimo vykdymą kontroliuojančių institucijų žinios. Visi trys nuteistieji privalės solidariai atlyginti 15 tūkst. litų neturtinės žalos nukentėjusiajai. Šiuos biržiečius demaskavo Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad prieš kelerius metus jie užverbavo, gabeno ir pardavė 18-metę merginą dirbti prostitute Jungtinėje Karalystėje. Šią vos pilnametystės sulaukusią merginą biržiečiai prikalbino važiuoti dirbti į užsienį, žadėdami ten jai padavėjos arba valytojos darbą. Vargingoje šeimoje augusi, gyvenimiškos patirties neturinti ir socialiai pažeidžiama mergina jais patikėjo.

Susiruošusi į užsienį 18-metė iš pradžių buvo atvežta ir laikoma vieno iš teisiamųjų bute. Iš jos buvo paimti asmens dokumentai, o ji pati laikoma užrakinta, kad nepabėgtų.

Po kiek laiko bendrininkai ją nuvežė į Panevėžį. Ten pakeitus šukuoseną, padarius makiažą mergina buvo fotografuojama. Biržiečiai taip pat nusprendė ją aprengti kitais rūbais. Nieko tinkamo neradę dėvėtų rūbų parduotuvėje, vėliau jie džinsus, švarkelį gavo iš kažkokios merginos.

Auka iš pradžių neįtarė biržiečių blogų kėslų. Tačiau kartą atsitiktinai išgirdusi vieno iš šių vyrų pokalbį telefonu, kur jis kažkam žadėjo greitai atvežti naują prekę, mergina suprato, kad kalbama apie ją.

Jau prieš pat ją išvežant į Angliją, mergina paprašė paskolinti mobiliojo telefoną. Jį gavusi, 18-metė parašė pažįstamam vaikinui SMS, kad yra laikoma uždaryta ir ją ketinama išgabenti į užsienį. Jaunuolis jos pagalbos šauksmui neliko abejingas, apie tai pranešė draugės motinai ir policijai.

Teisėsaugos pareigūnai spėjo pačiu laiku. Jie mikroautobusą, kuriuo buvo vežama biržiečių į sekso vergiją parduota mergina, sulaikė jau netoli Lietuvos-Lenkijos sienos, prie Kalvarijų pasienio posto.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroro Rimanto Vagrio teigimu, prekyba žmonėmis organizuota grupe kaltintų asmenų nusikalstamas veikas pavyko atskleisti ir ištirti po to, kai pareigūnai gavo informacijos ir su jais sutiko bendradarbiauti nukentėjusioji. Baudžiamasis kodeksas už prekybą žmonėmis veikiant su organizuota grupe numato laisvės atėmimo bausmę nuo ketverių iki 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.