Sukčiumi patikėjusi ukmergiškė neteko 5 tūkst. litų

Policijos pareigūnu apsimetusiu telefoniniu sukčiumi patikėjusi ukmergiškė prarado 5 tūkst. litų.

Sukčiumi patikėjusi ukmergiškė neteko 5 tūkst. litų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sukčiumi patikėjusi ukmergiškė neteko 5 tūkst. litų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:15 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, 67-erių metų Ukmergės gyventoja R.A. netikėto skambučio sulaukė apie 12 val. 30 min. Į laidinį telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė policijos pareigūnu Žukausku. Jis pranešė, kad per R.A. sąskaitą atliekamos neteisėtos operacijos.

Apsimetėlis nurodė moteriai atsidaryti sąskaitą banke ir sudaryti elektroninės bankininkystės sutartį. R.A., nuvykusi į DNB banko filialą, atliko viską, kas jai buvo paliepta. Vėliau pati paskambino tariamam policijos pareigūnui, padiktavo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

Tik grįždama į namus ukmergiškė susivokė, kad tai galėjo būti sukčius. Moteris greitai paskambino į banką ir paprašė užblokuoti jos banko sąskaitą. Deja, sukčiai buvo greitesni – patikrinus sąskaitą, R.A. pasigedo 5 tūkst. litų.

Ukmergės rajono policijos komisariate dėl šio sukčiavimo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Policijos pareigūnai prašo gyventojus nebūti patikliais, ypatingai tais atvejais, kai kalba telefonu su nepažįstamais asmenimis – neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, nors skambinantysis jums gali atrodyti geranoriškas ir patikimas. Apie tokius sukčiavimo būdus būtinai pasikalbėkite su giminaičiais, pažįstamais, kaimynais, vaikais. Įsidėmėkite, kad joks pareigūnas ar banko darbuotojas konfidencialių asmens duomenų telefonu neturi teisės prašyti.

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jo prašymų, nutraukite pokalbį ir nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefonu 112 arba savo artimiesiems

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.