Kovą su šmeižto lavina nutraukė mirtini šūviai

Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė manė, kad pradėjus aiškėti tiesai dėl netikros pedofilijos sukelto skandalo Drąsius Kedys turėtų nusišauti, tačiau buvo nužudyta ji pati.

Kaltinamieji R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė teisme išgirdo daug kraupių dalykų apie savo bendrininką D.Kedį.<br>D.Umbraso nuotr.
Kaltinamieji R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė teisme išgirdo daug kraupių dalykų apie savo bendrininką D.Kedį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 2, 2014, 7:30 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:54 AM

„Neištvers jis ir nusišaus. Viskas jam, bus amen. Neįsivaizduoju, kaip tokiam žmogui gyventi. Čia jo paskutinis pasispardymas“, – 2009 metų rugsėjo 7 dieną savo tėvui kalbėjo V.Naruševičienė.

„Aš jo vietoje tikrai nusišaučiau“, – dukteriai pritarė ir Stasys Stankūnas.

Tada dar nė vienas jų neįsivaizdavo, jog Violetai liko gyventi mažiau kaip mėnuo, rašo „Lietuvos rytas".

Ketino kovoti su šmeižikais

V.Naruševičienė buvo įsitikinusi, kad D.Kedys ir jo sesuo – tuometė Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė – ją į pedofilijos skandalą įtraukė tik todėl, kad ji nuo pirmosios dienos padėjo seseriai kovoti dėl dukters ir nebijojo rėžti D.Kedžiui į akis tiesos.

Po to V.Naruševičienė buvo apkaltinta pati pardavinėjusi pedofilams savo dukterį ir dar išgirdo apie save to, ko net negalėjo įsivaizduoti.

N.Venckienė, jos brolis ir tėvai pradėjo skleisti apie V.Naruševičienę gandus, esą ji pardavinėjo nepilnametę seserį Laimutę vyrams, pati šoko striptizą ir krovėsi turtus iš pedofilijos.

V.Naruševičienė tokio šmeižto Garliavos veikėjams atleisti neketino ir rengėsi kovoti dėl savo ir dukters garbės – ji nuvedė mergaitę pas ginekologą, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, apsilankė pas tuometę vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę.

„Aš už pagalbą Laimutei savo jau gavau, bet tegul jie nesitiki, kad jiems viskas gerai baigsis“, – kalbėjo ryžtingai nusiteikusi V.Naruševičienė.

Jos, L.Stankūnaitės ir Andriaus Ūso pokalbiai telefonu antradienį buvo paskelbti Vilniaus apygardos teisme, kuriame yra nagrinėjama D.Kedžio bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamoji byla.

Ruošė staigmeną D.Kedžiui

Į rimtą teisinę kovą su juos šmeižusia Kedžių ir Venckų gimine jau buvo pakilusi ir L.Stankūnaitė su A.Ūsu.

Šis verslininkas buvo apskundęs D.Kedį dėl šmeižto, taip pat kartu su L.Stankūnaite ketino kreiptis į policiją, kad D.Kedžio atžvilgiu būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl L.Stankūnaitės dukters prievartavimo jos tėvo namuose.

„Kreipsimės ne į prokuratūrą, o į policiją, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko prievartavimo“, – 2009 metų rugsėjo 20 dieną kalbėjo A.Ūsas jam paskambinusiai L.Stankūnaitei.

L.Stankūnaitė ketino D.Kedį apkaltinti ir jos pačios išprievartavimu.

Likus dienai iki sesers ir Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus nužudymo ji A.Ūsui prasitarė: „Aš rašysiu pareiškimą dėl išprievartavimo, rašysiu dėl savęs, o Violeta parašys dėl jos ir mergaitės šmeižimo.“

„Rašyk apie visus abortus, apie psichologinį smurtą“, – jai patarė A.Ūsas.

Pyko dėl neveiksnumo

Kaip matyti iš paviešintų pokalbių, abi seserys ir A.Ūsas piktinosi, kad prokurorai ir vaiko teisių specialistai tenkina D.Kedžio ir jo sesers užgaidas, tačiau visiškai nekreipia dėmesio į tai, ką jiems pasakoja kiti.

Vaiko teisių tarnybos paprašiusi paimti mergaitę iš Kedžių namų ir atiduoti į nešališką aplinką, kol bylos nebus baigtos, L.Stankūnaitė iš specialistų sulaukė atsakymo, esą tam turi būti rimta priežastis, o jie tokios priežasties nemato.

Tuo metu D.Kedžio filmuotą išdresuotos dukters pasakojimą jau žiūrėjo visa Lietuva.

„Reikia užspausti R.Šalaševičiūtę, kodėl nesiima priemonių vaikui apsaugoti. Vaikas visiškai suluošintas“, – viename pokalbių L.Stankūnaitei patarinėjo A.Ūsas.

Savo dukters jau ilgiau negu pusmetį nemačiusi L.Stankūnaitė baiminosi, kad mergaitė gali būti prievartaujama Kedžių namuose, o galbūt net užhipnotizuota ar prikimšta narkotikų.

Kad vaikas elgiasi keistai, pripažino ir A.Ūso pažįstama antstolė, į kurią verslininkas kreipėsi dėl bylai reikalingo faktinių aplinkybių konstatavimo.

Peržiūrėjusi internete vaizdo įrašus, antstolė nusistebėjo, kad mergaitė kalba nerodydama jokių emocijų.

Kaltino D.Kedžio artimuosius

Seserys Laimutė ir Violeta bei A.Ūsas neabejojo, kad sukurtoje šmeižto istorijoje pagrindinį vaidmenį atlieka ne D.Kedys, o N.Venckienė, kuriai padeda jos vyras advokatas Aidas Venckus.

N.Venckienė tuo metu už brolį rašė skundus, kuriais jis užvertė policiją ir prokuratūrą, o A.Venckus buvo mergaitės advokatas.

A.Ūso nuomone, taip buvo pažeidžiamas Advokatų etikos kodeksas: „Vienas teisėjas, kitas advokatas ir niekas į tai nereaguoja, jie kasdien neša skundus, trukdo ikiteisminiam tyrimui.“

Tame pačiame pokalbyje jis pabrėžė, kad D.Kedys yra „psichas, patikėjęs tuo, ką jo šeima sukūrė“, o jis įrodys, kad visa pedofilija yra melas.

„Ji nepabėgs, ji dabar pati dreba, kad nuo kėdės nenuvirstų“, – optimizmo nestokojo V.Naruševičienė. Ji tikėjo, kad atpildo sulauks ne tiktai D.Kedys, bet ir jo sesuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.