Jauni, bet žiaurūs žudikai sulaukė bausmės

Nelaisvėje pilnamestystės sulaukę trys Vėliučionių vaikų socializacijos centro globotiniai už grotų praleis dar ne vienerius metus.

Trys Vėliučionių socializacijos centro auklėtiniai išgirdo teismo nuosprendį.<br>J.Stacevičius
Trys Vėliučionių socializacijos centro auklėtiniai išgirdo teismo nuosprendį.<br>J.Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 3, 2014, 5:48 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:25 AM

Vilniaus apygardos teismas (VAT) ketvirtadienio pavakarę trijulei paskelbė nuosprendį už tai, kad užpraėjusių metų liepą žiauriai nužudė savo bendramokslį.

Jaunėlis prabilo pirmasis

Iš sustiprintojo režimo įstaigos pabėgę tuomet dar nepilnamečiai Jevgenijus Voronovičius, Vytautas Meilūnas ir dar jaunesnis jų draugas D.M. per vieną parą nužudė bendramokslį, apvogė parduotuvę ir apiplėšė du praeivius. Bandymas apiplėšti dar vieną moterį baigėsi nesėkmingai – jai į pagalbą šoko netoliese buvę vyrai.

Palūžęs ir savo kaltę pripažinęs bei teisėsaugos pareigūnams apie bendražygių nusikaltimus papasakojęs D.M. kalės 7 metus. Bausmę jis atliks nepilnamečių pataisos namuose.

V.Meilūnas kalės devynerius su puse metų. Prie VAT paskirtos 9 metų laisvės atėmimo bausmės pridėta Švenčionių rajono tyeismas skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmės. Dalį jos jaunuolis jau yra atlikęs. Po teismo posėdžio jo motina Laimutė Meilūnienė teigė, jog iš nelaisvės laiškus siunčiantis sūnus tikina, jog jam gaila ne nužudyto vaikino, su kuriuo buvo rimtai susipykę, bet dėl to, jog žiaurų nusikaltimą įvykdė padauginęs alkoholio.

Tai, kad visi nepilnamečiai buvo apsvaigę nuo alkoholio, teismas pripažino sunkinančia aplinkybe. J.Voronovičiui teismas skyrė 8 su puse metų nelaisvės.

Bėgliai maukė alų ir degtinę

Svarbiomis liudytojomis tapusios 16-metės kelioms dienoms turėjo išvykti iš namų, nes policijos pareigūnai sužinojo, kad mergaičių ieško vieno kaltinamųjų pusbrolis. J.Voronovičių VAT pripažino kaltu ir dėl grasinimo nužudyti.

J.Voronovičius su viena šių merginų K.A. nuėjo į parduotuvę nusipirkti alaus ir gėrė jį pavėsinėje. Netrukus prisijungė keturi J.Voronovičiaus draugai – iš vaikų socializacijos centro pabėgę paaugliai, kurie parduotuvėje buvo pavogę butelį degtinės.

Grobis – septynios cigaretės

Apie 21 val. 30 min. K.A. paskambino brolis ir liepė eiti namo. Sugrįžusi mergina pakvietė savo bendraamžę draugę V.Z. per televiziją žiūrėti futbolo. Pasibaigus rungtynėms jos išėjo į kiemą ir išgirdo klyksmą.

Nubėgusios pažiūrėti, kas vyksta, pamatė, kad J.Voronovičius su bičiuliais muša praeivį. Jaunuolių auka tapo iš kito kaimo pėsčiomis į Vėliučionis ėjęs Piotras Butkevičius.

Jaunuoliai jo paprašė cigarečių.

Kaimietis turėjo tik kelias ir nepanoro dalytis. Tuomet sulaukė smūgių.

Vyrui šonkaulius sulaužę užpuolikai iš jo atėmė 7 cigaretes ir žiebtuvėlį. Atsistojęs P.Butkevičius patraukė namų link, bet kompanija jį pasivijo ir dar kartą aptalžė.

Tuomet vaikinai dėl kažko susipyko ir puolė mušti penkiolikamečio Manto, papurškė jam į akis dujų. Prieš sprukdamos draugės dar spėjo pamatyti, kad pagriebę už rankų ir kojų vaikinai Mantą kažkur tempia. 

Ant kūno užritino akmenį

Grasinimų išsigandusios merginos apie tai savo tėvams nepasakojo, bet kitą dieną patraukė į muštynių vietą. Paskui likusią šliūžę jos nuėjo iki smėlio karjero, kur pamatė iš po akmenų kyšančią berniuko koją. Netrukus paaiškėjo, kad girti paaugliai į sąmonę praradusį moksleivį pasikeisdami svaidė akmenis, vėliau gyvą užkasė smėlio duobėje, o kūną užvertė dideliais akmenimis.

Teismas pripažino, kad Mantas buvo nužudytas žiauriai, nes prieš mirtį kentė didelį skausmą. Jis buvo mušamas ilgą laiką, ant jo kūno liko daugybė sužalojimų.

Po šio įvykio policininkai merginoms patarė bent kelioms dienoms kur nors išvažiuoti. Į Vėliučionis jos sugrįžo tik tada, kai įtariamieji jau buvo sulaikyti.

Plėšiką sučiupo praeiviai

Tą pačią dieną jaunuoliai užpuolė neblaivų Naujosios Vilnios gyventoją. Užpuolikai iš ai iš jo atėmė 500 litų kainuojantį mobiliojo ryšio telefoną, piniginę su 12 litų ir keletą kortelių.

V.Meilūnas buvo sulaikytas tą patį vakarą, kai Naujininkų rajone kompanija iš moters bandė atimti mobilųjį telefoną. VAT nusprendė, kad apiplėštiems praeiviams jaunieji nusikaltėliai bei Vėliučionių socializacijos centras turi atlyginti visą žalą.

Nužudytojo tėvai su sūnaus skriaudikais dėl žalos atlyginimo susitarė tarpusavyje, todėl jų ieškinį teismas paliko nenagrinėtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.