Žinomą sportininką apvogė miegantį

Pakaunėje gyvenančio žinomo automobilių lenktynininko Elono Aleksandravičiaus namai naktį tapo nusikaltėlių taikiniu. Tarp įvairių pagrobtų daiktų – ir užtaisytas revolveris bei automobilis, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-07-03 07:40, atnaujinta 2018-02-12 07:04

„Antradienio naktį pylė kaip iš kibiro, todėl negirdėjome, kaip į namus įsilaužė vagys. Policininkai sakė, kad ilgapirščiai per smarkias liūtis tampa aktyvesni“, – tvirtino pakaunėje gyvenantis 36 metų E.Aleksandravičius.

Buvęs Lietuvos žiedinių lenktynių čempionas, komandos „Rotoma Racing“ vadovas E.Aleksandravičius ir jo žmona nustėro antradienio rytą išėję iš savo miegamojo.

Sutuoktiniams užmigus vagys įsibrovė į jų nuosavą namą Lapių miestelyje. Jie išlaužė automatinius vartus, įveikė ir durų užraktą.

Šeimininkai tuo metu miegojo antrajame aukšte.

Nusikaltėliai stvėrė vertingesnius daiktus, kuriuos aptiko pirmajame namo aukšte, – užtaisytą revolverį „Alfa“, tris kompiuterius, laikrodį, mobilųjį telefoną, automobilio raktelius su signalizacijos pultu, dokumentus.

Įsibrovėliai pasisavino šeimos pinigus – 1,7 tūkst. litų ir 1,5 tūkst. eurų.

Lauke vagys išjungė 2005 metų laidos juodos spalvos automobilio BMW 525 signalizaciją ir jį pagrobė. Automobilyje buvo lenktynininko šalmas su įtaisyta vaizdo kamera. Iš viso patirta apie 60 tūkstančių litų nuostolių.

Vagys nelietė šalia BMW stovinčio lenktyninio visureigio „Toyota FJ Cruiser“. Išvydęs jį kieme sportininkas lengviau atsikvėpė.

Pareigūnai viliasi, jog ilgapirščių pėdsakus pavyks aptikti peržiūrėjus Lapių gatvėse įrengtas vaizdo kameras.

Neabejojama, kad nusikaltimui buvo pasirengta. Jį greičiausiai įvykdė patyrę vagys.

Sportininkui ypač gaila duomenų apie automobilių sportą, kurie buvo įrašyti į kompiuterių atmintį.

E.Aleksandravičius yra dusyk tapęs Lietuvos žiedinių lenktynių čempionu, iškovojęs prizinių vietų tarptautinėse varžybose. Jo vadovaujama komanda „Rotoma Racing“ yra laimėjusi Lietuvos ilgųjų nuotolių žiedinių lenktynių čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.