Pavogė milijoną

Buvusi poliklinikos buhalterė Snieguolė Pucitienė už tai, kad į savo ir sūnaus sąskaitas perpumpavo milijoną litų, kalės puspenktų metų. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

S.Pucitienė teisme slėpė veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
S.Pucitienė teisme slėpė veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jul 6, 2014, 11:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:47 AM

Tirdami 55 metų S.Pucitienės nusikalstamą veiklą teisėsaugininkai išsiaiškino, kad Klaipėdoje veikianti privati konsultacinė poliklinika šiai moteriai buvo tapusi nesenkančiu pajamų šaltiniu.

Klaipėdos apygardos teisme kaltinamoji įrodinėjo, kad ją į bėdą įklampino darbdaviai – privertė apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą. Taip neva buvo norima išsisukti nuo mokesčių valstybei.

S.Pucitienė sistemingai ir įžūliai glemžėsi medikų uždirbtus pinigus – į jos sąskaitas nuplaukė daugiau kaip milijonas litų.

Poliklinikos vadovas Alfonsas Navickas ir kiti bendraturčiai to ilgai net neįtarė.

S.Pucitienė, kuriai A.Navickas buvo patikėjęs savo individualiosios įmonės elektroninės bankininkystės kodus, per šešerius metus atliko daugiau kaip 400 neteisėtų finansinių operacijų.

Buhalterė svetimus pinigus išsigrynindavo bankomatuose, pervedinėjo juos į savo ir sūnaus sąskaitas kituose bankuose, sumokėdavo už komunalines paslaugas, prisipirko įvairių prekių.

Suskaičiavę visus savo praradimus poliklinikos savininkai pašiurpo – S.Pucitienei pateiktas 998 925 litų civilinis ieškinys.

Buhalterė neteisėtas operacijas dangstydavo – į asmenines sąskaitas pervestas pinigų sumas dokumentuose įvardydavo kaip darbo užmokestį sau ir medikams, kaip avansą ir kitokias neva oficialias išmokas.

Priėjusi liepto galą S.Pucitienė dar mėgino slėpti galus – iš kompiuterio laikmenų tyčia ištrynė pirminių dokumentų įrašus, sunaikino kasos knygas, darbo užmokesčio, avanso, kitų išmokų apskaitos duomenis.

Pamatęs, kad poliklinikos buhalterija paversta jovalu, kad sąskaitoje trūksta nemažai pinigų, susijaudinęs A.Navickas apie tai pranešė teisėsaugai.

Teisme klaipėdietė neneigė, kad svetimus pinigus pervesdavo sau, bet gynėsi kaltinimų, jog tai dariusi siekdama neteisėtai pralobti darbdavių ir medikų sąskaita. Pasak jos, kasą tvarkė A.Navickas.

„Ne visi už paslaugas gauti grynieji pinigai buvo įtraukiami į apskaitą, kai kurie pacientai čekių negaudavo. A.Navickas prašė, kad pervesčiau pinigus į savo sąskaitas, po to sugrąžinčiau jam“, – taip aiškino kaltinamoji, tačiau teismas ja nepatikėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.