Vilniuje nušautas buvęs „Vilniaus brigados“ vadeiva I.Tiomkinas

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kelios minutės po vidurnakčio, žudiko kulkos pakirto praeityje garsios nusikaltėlių grupuotės „Vilniaus brigada" vieną pagrindinių vadeivų Igorį Tiomkiną.

I.Tiomkinas nušautas prie daugiabučio laiptinės Trinapolio g.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
I.Tiomkinas nušautas prie daugiabučio laiptinės Trinapolio g.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 6, 2014, 1:54 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:04 AM

Apie nusikaltimą policijos pareigūnams informavo gyventojai, kurie pranešė apie tai, kad Vilniuje, Trinapolio gatvėje, prie vieno iš daugiabučių aidi šūviai. Netrukus į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai ir medikai rado pašautą žmogų.

Tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko. Sužeistas įvykio vietoje netrukus mirė. Paaiškėjo, kad nušautas buvęs „Vilniaus brigados“ vadeiva I.Tiomkinas, pravarde Timocha.

Tai dar įvykio vietoje patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis.

Nušovė prie laiptinės Daugiabučio, prie kurio įvykdytas nusikaltimas, gyventojai pasakojo, kad vidurnaktį išgirdo šūvius, o paskui pasigirdo moters riksmas. Nusikaltimas įvykdytas prie vienos iš didžiulio daugiabučio laiptinės.

„Visi čia girdėjo. Neįmanoma buvo negirdėti", - vėliau sakė viena namo gyventoja.

Šūviai pakirto vyrą, o šalia buvusi moteris vėliau pareigūnams sakė, kad pakėlusį galvą tik išvydo nubėgantį užpuoliką.

Policijos pareigūnai aptvėrė įvykio vietą, užpuoliko pėdsakų ieškojo ir kinologai su šunimis.

Policijos tyrėjai ir ekspertai įvykio vietos ir kūno apžiūrą baigė jau brėkštant. Kūną išvežus, nusikaltimo vietoje liko kraujo bala. Ją išvalė bendrovės „Grinda" darbuotojas.

Pareigūnai teigia, kad tokio įžūlaus nusikaltimo Vilniuje nebuvo jau seniai.

Apie sulaikytus įtariamuosius policija kol kas nepraneša. Tačiau jau žinoma, kad žudikas prisėlino slapčia tuo metu, kai I.Tiomkinas lydimas moters ėjo į namo laiptinę. Nusikaltėlis savo auką sušaudė iš pasalų - nužudytojo nugaroje aptiktos keturios šautinės žaizdos.

Vieną automobilių aikštelę netoli nusikaltimo vietos stebi vaizdo kameros, tačiau abejojama, kad jos padės tyrėjams. Iš tos namo pusės, kur įvykdytas nužudytas, vaizdo kamerų nesimato.

B.Dekanidzės patikėtinis

I.Tiomkinas buvo vienas pagrindinių praėjusio amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje Lietuvoje siautėjusios organizuotos nusikalstamos grupuotės „Vilniaus brigada" vadeivų.

Timocha buvo pagrindinio „Vilniaus brigados" lyderio Boriso Dekanidzės patikėtinis. Po B.Dekanidzės mirties 1994-aisiais jis ilgą laiką slapstėsi užsienyje, bet buvo sugautas ir perduotas Lietuvai.

Nuteistas 10 metų kalėti, paleistas anksčiau laiko 2004-aisiais. Anksčiau vyras gyveno prabangiai, važinėdavo naujais, Latvijoje registruotais automobiliais.

Teisme atsidūrė dėl šuns

2007 metais „Vilniaus brigados“ vadeiva į teisiamųjų suolą sėdo dėl šuns, nutrūkusio nuo pavadėlio.

I.Tiomkinui tada buvo pareikšti įtarimai padėjus piktnaudžiauti tarnyba, o antram kaltinamajam – sostinės 5-ojo policijos komisariato tyrėjui Petrui Klimavičiui – dėl oficialaus dokumento suklastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba. Buvo įtariama, kad policijos pareigūnas suklastojo protokolus ir klaidingai nurodė, kad ne I.Tiomkinas, o kitas vyras vedžiojo Stafordšyro terjerą.

Dar 2005-ųjų rudenį į policiją kreipėsi moteris. Ji pranešė, kad I.Tiomkino augintinis užpuolė jos šuniuką. Pareigūnai dėl to pradėjo tyrimą.

„Auginau du šunis. Kadangi dažnai darbo reikalais nebūdavau namuose, juos vedžiodavo mano pažįstami, samdydavau profesionalius dresuotojus“, – tada teismo posėdyje pasakojo kaltinamasis.

Buvo teigiama, kad šunį vedžiojo Andrejus Kondrackis, tačiau vyro teisme apklausti nepavyko - jis buvo nužudytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.