Vilniuje palaidotas prieš kelias dienas nušautas I. Tiomkinas

Vilniuje trečiadienį palaidotas prieš kelias dienas samdomo žudiko kulkų pakirstas buvęs „Vilniaus brigados“ vadeivą Igoris Tiomkinas. Tuo tarpu jo nužudymą tirianti Vilniaus policija teigia, kad kol kas nei žudikas, nei nužudymo motyvai, nei užsakovai dar nenustatyti, nors tyrimas vyksta labai intensyviai.

Trečiadienį palaidotas prieš kelias dienas nušautas Igoris Tiomkinas.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Trečiadienį palaidotas prieš kelias dienas nušautas Igoris Tiomkinas.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 9, 2014, 3:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:57 AM

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį prie daugiabučio laiptinės Trinapolio g. nušautas Igoris Tiomkinas buvo pašarvotas Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų g. Trečiadienį vidurdienį karstas su jo palaikais buvo išneštas ir pakrautas į juodą mikroautobusą „Mercedes Benz“. Paskui važiavo dar du tokie patys mikroautobusai.

I. Tiomkinas palaidotas Rokantiškių kapinėse. Paskui jau minėtus „Mercedes Benz“ markės mikroautobusus nusidriekė ilga laidotuvių procesiją, kurioje buvo apie 40 įvairių markių ir įvairaus amžiaus lengvųjų automobilių bei visureigių. Ypač prabangių automobilių buvo vos vienas kitas.

Laidotuvių procesijoje šmėkštelėjo ir vienas kitas automobilis su Latvijos registracijos numeriais. Neoficialiai teigiama, kad pastaruoju metu I.Tiomkinas Latvijoje praleisdavo daugiau laiko, nei Lietuvoje.

Laidotuvių dalyvius lydėjo ir privačios greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Įtariamųjų kol kas nėra

Igoris Tiomkinas keturiais šūviais iš nugaros buvo nušautas naktį iš šeštadienio į sekmadienį greta daugiabučio laiptinės Trinapolio g. Maždaug vidurnaktį laiptinės link su moterimi ėjusį vyrą pakirto keturios kulkos.

Namo gyventojai vėliau sakė, kad nutilus šūviams nakties tamsą perskrodė moters riksmas.

Nors į I.Tiomkiną pataikė keturios kulkos, jis dar kurį laiką buvo gyvas. Į nusikaltimo vietą atvažiavus greitosios pagalbos medikams vyras mirė.

Žudikas paspruko iš karto, vos tik baigė šaudyti. Jo pėdsakų buvo ieškoma su tarnybiniais šunimis, tačiau nesėkmingai.

Nusikaltimą tiriantys Vilniaus policijos pareigūnai teigia, kad kol kas nėra nustatyti nei nužudymo motyvai, nei įtariamieji. Taip pat nėra žinoma ir tai, ar I.Tiomkinas nužudytas dėl savo veiklos, susijusios su „Vilniaus brigada“, ar jis dabar įsipainiojo į kokius nors negerus reikalus.

Nepaisant to, pareigūnai tvirtina, kad tyrimas vyksta intensyviai, apklausiami liudininkai, toliau ieškoma įkalčių, keliamos ir tikrinamos įvairios versijos.

Vilniaus ugniagesiai trečiadienį Neryje ties Verkiais policijos prašymu antrą dieną ieškojo įkalčių. Neoficialiai teigiama, kad ieškoma ginklo. Tačiau oficialiai pareigūnai apie tai nešneka arba neigia ką nors žinantys apie tokią paiešką.

Ugniagesių narai išnaršę upės dugną ginklo kol kas nerado.

Vieta, kurioje dvi dienas dirbo ugniagesių narai, yra visai netoli nuo nužudymo vietos. Nuo namo, greta kurio įvykdytas nusikaltimas, tereikia perbėgti miškelį, nusileisti nuo kalno ir iki upės lieka vos keliasdešimt metrų. Čia išmesti ginklą, po nužudymo būtų užtrukę vos kelias minutes. 

Apie gyvybei gresiantį pavojų nebuvo nė užuominos

Igoris Tiomkinas, pravarde Timocha, yra buvęs vienas įtakingiausių „Vilniaus brigados“ vadeivų. Jis buvo laikomas dešiniąja Boriso Dekanidzės rankas. Po žurnalisto Vito Lingio nužudymo B.Dekanidzė buvo nuteistas mirties bausme ir sušaudytas, o I.Tiomkinas dingo iš Lietuvos. Jo paieška buvo paskelbta visame pasaulyje per Interpolą.

1995 m. I.Tiomkinas buvo sulaikytas Vokietijoje, perduotas Lietuvai ir nuteistas už nusikalstamo susivienijimo organizavimą ir turto prievartavimą.

Į laisvę Timocha išėjo 2004 m. Įsidarbino sporto klube „Polonija“ fizinio rengimo instruktoriumi. Tuo pat metu dirbo ir vienoje Latvijos bendrovėje. Tuomet jį nuolat stebėjo ir Lietuvos specialiosios tarnybos.

Kaip šią savaitę rašė „Lietuvos rytas“, pastaruoju metu I.Tiomkinas gyveno įspūdingame daugiau kaip 100 kvadratinių metrų ploto bute Jūrmaloje. Per didžiulius vitrininius langus iš vienos pusės atsiveria vaizdas į jūrą, iš kitos – į ramų kurortą.

Pats I.Tiomkinas nesigirdavo, kiek sumokėjo už šį butą, bet nekilnojamojo turto ekspertai jį vertina maždaug puse milijono eurų.

Išėjus iš buto, už keliasdešimt metrų – jūra. I.Tiomkinas kiekvieną rytą pajūriu bėgdavo krosą, išsimaudydavo ir darydavo jogos pratimus bei medituodavo.

Atrodė, kad jis ruošėsi ilgai ir laimingai gyventi – apie gyvybei gresiantį pavojų nebuvo nė užuominos.

Bet pastaraisiais metais būtent Latvijoje, o ne Lietuvoje I.Tiomkinas prasimanydavo pinigų ir, kaip teigė jo pažįstami Vilniuje, turėjo priešų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.