Šiaulietis iškrypėlis vasaros už grotų

Pomėgiu apsinuoginęs šiurpinti praeives garsėjantis šiaulietis 60 metų Vaclovas Kosciuška vasaros už grotų. Už šį nusikaltimą jau aštuntą kartą teistas iškrypėlis už grotų praleis 45 paras.

Prieš teismą netrukus stosiantis V.Kosčiuka į policijos akiratį dėl iškrypėliškos aistros pateko prieš penkerius metus.<br>G.Šiupario nuotr.
Prieš teismą netrukus stosiantis V.Kosčiuka į policijos akiratį dėl iškrypėliškos aistros pateko prieš penkerius metus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 16, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:42 PM

Šiaulietis vien šiemet tris kartus įkliuvo besimasturbuojantis praeivių akivaizdoje.

Pastarąjį kartą V.Kosciuška buvo sulaikytas birželio 17-osios rytą, kai policijai buvo pranešta apie Šiaulių centre, prie Dramos teatro, apsinuoginusį senyvą vyrą.

Kai atskubėjo moters iškviesti policijos pareigūnai, V.Kosciuška buvo spėjęs pasprukti. Bet jis vis tiek įkliuvo – nukentėjusioji tiksliai apibūdino iškrypėlį, todėl policininkai jį netrukus sučiupo.

Septynis kartus už tą patį nusikaltimą teistas V.Kosciuška kaltę pripažino, bet teisme pakeitė parodymus. Jis ėmė įtikinėti, kad nebuvo apsinuoginęs – tiesiog bandė užtraukti užstrigusį kelnių užtrauktuką.

Nukentėjusioji atpažino iškrypėlį, tad teismas kritiškai įvertino šiauliečio benamio parodymus ir skyrė jam didžiausią įstatymo numatytą bausmę už viešosios tvarkos trikdymą – jis įkalintas 45 paroms.

Bet į laisvę iškrypėlis išeis jau po poros savaičių. Mat jis nuo birželio 17-osios  uždarytas areštinėje, o teismas subendrino visas tris šiemet paskirtas bausmes. Anksčiau šiauliečiui buvo skirta 30 ir 35 paros arešto.

Prieš teismą netrukus stosiantis V.Kosčiuka į policijos akiratį dėl iškrypėliškos aistros pateko prieš penkerius metus.

Vairuotoju dirbęs, šeimą turėjęs V.Kosciuška dėl alkoholizmo prarado darbą, jį paliko žmona. Benamis ėmė vagiliauti ir apsinuoginęs šiurpinti praeives.

2009 metais V.Kosciuška už lyties organų demonstravimą buvo nubaustas triskart, bet baudų nemokėjo.

2010 m. iškrypėlis pašiurpino kapinėse dirbusias moteris ir buvo nubaustas viešaisiais darbais. 2011–2012 m. šiaulietis buvo sučiuptas tris kartus ir pusmečiui įkalintas.

Kalėjimas įbaugino iškrypėlį, bet tik trumpam. Pernai pavasarį jis įkliuvo, kai mažamečių moksleivių akivaizdoje masturbavosi prie P.Višinskio gatvėje esančios progimnazijos.

V.Kosciuškos jau net nebegalima įkalinti. Aukščiausios instancijos teismų išaiškinime nurodoma, kad tokia veika priskiriama baudžiamųjų nusižengimų, o ne nusikaltimų kategorijai. Todėl iškrypėlius atskirti nuo visuomenės galima ne ilgiau kaip 45 paras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?