Nijolės Veličkienės sūnus vengia išlaikyti vaiką

Kailių karaliene vadinamos Nijolės Veličkienės sūnus verslininkas Liutauras Velička neranda pinigų savo sūnui.

Alimentų iš buvusio sutuoktinio nesulaukianti L.Tiagun kreipėsi į teisėsaugą.<br>J.Stacevičius
Alimentų iš buvusio sutuoktinio nesulaukianti L.Tiagun kreipėsi į teisėsaugą.<br>J.Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 22, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:37 PM

Po skyrybų verslininkas buvo įsipareigojęs sumokėti už vaiko mokslą, jo lankomus būrelius bei kas mėnesį mokėti alimentus. Dvylikametį sūnų auginanti ir pinigų iš buvusio sutuoktinio nesulaukusi Loreta Tiagun kreipėsi į teisėsaugą. „Tikrai ne iš pykčio, bet dėl to, kad reikia pragyventi ir išlaikyti vaiką“, – kalbėjo buvusi L.Veličkos žmona Loreta Tiagun.

Dėl vengimo išlaikyti vaiką L.Veličkai iškelta baudžiamoji byla. Tačiau verslininkas šiuo metu išvykęs į užsienį, todėl antradienį teismo posėdyje nepasirodė.

„Žinau, kad jis keliauja į užsienį ir tam turbūt turi pinigų. Vaikas, matyt jam nėra prioritetas“, – po vos porą minučių užtrukusio teismo posėdžio kalbėjo L.Tiagun.

Moteris teigė, jog buvęs sutuoktinis alimentų visai nemoka porą metų, tačiau neįvardino, kokia skola susikaupė per tą laiką. L.Velička su žmona išsiskyrė 2006 metais ir sutiko su teismo nustatytu alimentų dydžiu.

Kurį laiką verslininkas juos mokėjo, o vėliau liko tik pažadai. „Vis dar žada ir tai daro labai gražiai“, – pasakojo L.Tiagun. Moteris teigė, jog tėvas iki šiol susitinka su sūnumi. „Gal susitikimų metu jis vaikui duoda kažkiek pinigų, bet tai nėra alimentai“, – kalbėjo L.Tiagun. Jos žodžiais, buvęs vyras neištesėjo pažado sumokėti ir už sūnaus mokslą bei būrelius, dėl to šeima buvo įsiskolinusi mokyklai.

Moters teigimu, išlaikyti anūko nepadeda ir žinoma senelė - kailių salono „Nijolė“ steigėja Niojolė Veličkienė: „Ji turbūt turi savų rūpesčių“.

Rūpesčių teismuose neseniai turėjo ir L.Velička. Sausio mėnesį buvusį bendrovės „Kailiniai.lt“ vadovą Vilniaus apygardos teismas įpareigojo atlyginti nuostolius bankrutavusiai bendrovei ir priteisė iš jo 344 tūkstančius litų. Bendrovei „Kailiniai.lt“ bankroto byla iškelta 2012 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.