Kauno pakraštyje aptikta dar viena nelegali degalinė

Gavę operatyvinės informacijos, jog 42 metų kaunietis prekiauja dyzelinu, jo namuose Julijanavos rajone, Naujadvario gatvėje, apsilankė Garliavos ir Noreikiškių policijos nuovadų pareigūnai.

Kaunietis degalinę ir 10 tonų talpyklą buvo įsirengęs savo namo kieme.<br>Kauno policijos nuotr.
Kaunietis degalinę ir 10 tonų talpyklą buvo įsirengęs savo namo kieme.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 24, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:21 PM

Patikrinimo rezultatai gerokai pribloškė pareigūnus: prekeivis veikė nesislėpdamas, namo kieme įrengta „degalinė“ buvo puikiai matoma iš aplinkinių sklypų.

Patikrinimo metu gyvenamojo namo kieme, šalia ūkinio pastato esančioje 10 tonų talpykloje, pareigūnai aptiko apie 700 l dyzelino. Be to, kieme buvo pastatyta sena degalų pylimo kolonėlė, kuri žarnomis buvo sujungta su varikliu bei degalų talpyklomis.

„Apmaudu, kad šio piliečio kaimynai toleravo nelegalią veiklą, priemonės degalams laikyti ir perpilti kieme buvo įrengtos atvirai, jų neslepiant“, – rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime.

Policija pradėjo administracinio teisės pažeidimo bylą dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 163 straipsnis skelbia:  „Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra iki dviejų minimalių gyvenimo lygių (MGL),  užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų su šių prekių konfiskavimu.

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti veiksmai, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra nuo dešimties iki penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL),  užtraukia baudą nuo penkių tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.