Kaune prie turgavietės sučiupo cigarečių prekeivį

Už 100 pakelių rusiško pavyzdžio cigarečių, kurias policijos pareigūnai

Kauniečiui neteisėtu būdu pasipelnyti nepavyko<br>Kauno policijos nuotr.
Kauniečiui neteisėtu būdu pasipelnyti nepavyko<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:40 PM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Eigulių policijos nuovados pareigūnai, tikrindami internetiniame tinklapyje www.beseselio.lt gautą informaciją dėl nelegalios prekybos rusiškomis cigaretėmis, liepos 25-ąją stebėjo Kaune, Savanorių prospekte, esančią turgavietę.

Apie 17.00 val. pareigūnai pamatė link minėtos turgavietės einantį asocialios išvaizdos, įtartinai atrodantį asmenį, kuris su savimi turėjo maišelį. Pareigūnams priėjus prie šio vyriškio ir paklausus anketinių duomenų, pastarasis labai sutriko, pasimetė ir savo anketinių duomenų nepateikė. Kai pareigūnai pasiteiravo, ką pilietis turi maišelyje, šis nieko neatsakė, todėl buvo paprašyta parodyti maišelio turinį.

Kai vyriškis nenoriai pravėrė maišelį, jame rasta 118 pakelių 3 rūšių cigarečių (50 pakelių „NZ Gold“, 48 pakeliai „Fest“ ir 20 pakelių „Minsk Capital“), kurios buvo pažymėtos ne lietuviško pavyzdžio banderolėmis.

Šių cigarečių bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus mokesčius, 943,66 litų.

Dėl akcizais apmokestintų prekių gabenimo piliečiui A. M. (gimusiam 1963 m.) buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 1632 str. 2d. (dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką). Visa surinkta medžiaga bus persiųsta į teismą.

Už LR ATPK 1632 str. 2d pažeidimą numatyta bauda nuo 1 tūkst. iki 5 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

Policija primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, galima pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.