Žemių netekę senoliai teismo nesulaukė

Didžiausioje Vilniaus miesto apylinkės salėje antradienio rytą rinkosi vos paeinantys senoliai ir juos lydintys giminaičiai.

Kaltinamieji teismo salėje slėpė akis.<br>T.Bauras
Kaltinamieji teismo salėje slėpė akis.<br>T.Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 29, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:19 PM

Teismas pradėjo nagrinėti iš garbaus amžiaus gyventojų žemės sklypus išviliojusių sukčių bylą.

Pagal skelbimus nekilnojamojo turto specialistus susiradę kai kurie Vilniaus apskrities gyventojai liko skurdžiai ir benamiai. Trys jų taip ir nesulaukė, kol apgavikus sulaikys policija. Jie mirė mįslingomis aplinkybėmis.

„Ieškojau tėvo pas kaimynus. Bet sužinojau, kad aferistai tėvą išvarė į laukus. Daugiau nepasakosiu, nes pradėsiu verkti“, - trumpai kalbėjo teismo nesulaukusio pensininko duktė.

Teismo posėdžio nesulaukė dar viena moteris. Vietoj jos į teismą atėjo marti.

Nuo 2007 metų apie savo paslaugas viešai skelbę Ryšardas Tripuckis, Albertas Tunkevičius, Andžejus Gulbickis ir Ričardas Nevėra buvo sulaikyti prieš dvejus metus. Kartu su jais į teisiamųjų suolą sėdo Inesa Kulešaitė, Ivona Gulbickaja, Juzefa Gulbicka ir Marekas Veikšnia.

Teismas kol kas neišklausė nei susijaudinusių nukentėjusiųjų pasakojimų, nei aferomis kaltinamų vilniečių versijų. Viena kaltinamųjų J.Gulbicka į teismą atvyko be advokato, todėl posėdį teko atidėti.

„Aš – pensininkė, mano pensijos neužtenka sumokėti advokatui“, - skundėsi moteris. Per savaitę advokatą jai suras teismas. Tyrimo metu paaiškėjo, jog kaltinamieji išprašydavo, kad žemės sklypų ir butų savininkai pasirašytų ant lapų, kuriuose būdavo nurodyti tik jų asmens duomenys.

Dokumento tekstą sukčiai sukurdavo vėliau, todėl dalis nukentėjusiųjų net nesuprato, kad pasirašė vekselius ar įgaliojimus, leidžiančius tvarkyti jų nekilnojamąjį turtą.

Bylos duomenimis, aktyviausiai veikė A.Tunkevičius, kuris dirba savo tėvo Liongino Tunkevičiaus vadovaujamoje bendrovėje „LT statyba”.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, A.Tunkevičius, R.Tripuckis ir A.Gulbickis buvo suimti, tačiau teismo proceso sulaukė jau būdami laisvėje.

R.Nevėra yra buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas” kandidatas į Vilniaus rajono tarybą. Po nesėkmės rinkimuose iš partijos jis pasitraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.